KarriereKanon-vinder Moody: – Det er fuldstændig ubeskriveligt

KarriereKanon-vinder Moody: – Det er fuldstændig ubeskriveligt

Tre talenter fra det danske vækstlag er på Smukfest netop blevet udpeget til vindere af talentudviklingsforløbet KarriereKanonen 2017: Moody, Rest in Beats og Sherpa.  

Blandt tidligere vindere af KarriereKanonen kan nævnes i dag etablerede navne som Djämes Braun, The Minds of 99, Katinka og mange flere.

Valget er truffet efter et grundigt talentforløb, som kulminerede i går, hvor syv finalister optrådte på Smukfest. Efter koncerterne voterede en jury bestående af repræsentanter fra KarriereKanonens partnere: Bandakademiet, Smukfest, P3 og P6 Beat.

"Musikalsk set er det vidt forskellige navne, men fælles for dem er, at de har noget på hjerte, som er større end dem selv. Moody er en ung energibombe med klare budskaber om at løsne sig fra normernes lænker. Rest in Beats er en duo, som krydser musikalske grænser i et ønske om at sætte folk fri. Og Sherpa tager alle de små nagende følelser og løfter dem op til dramatiske popsange. De deler også en evne til at brænde igennem fra scenekanten, og de skriver sange, der sætter sig fast," siger jurymedlem og leder af Bandakademiet, Marianne Fruergaard.

Hver vinder får nu skræddersyet et udviklingsforløb, som skal støtte deres videre musikalske liv. Derudover skal de tre vindere spille på på Smukfest 2018.  

Du kan høre de tre vindere her.

GAFFA fangede de tre vindere umiddelbart efter sejren, her en temmelig ekstatisk Moody alias sangerinden og progammøren Josefine Moody på 22 år.

Moody, hvad er din umiddelbare reaktion på at have vundet?

– Det er fuldstændig ubeskriveligt. Feltet i år har været så stærkt, og da jeg hørte, at Sherpa og Rest in Beats havde vundet, havde jeg opgivet alt håb om at blive den tredje og sidste vinder.

Hvordan vil du selv beskrive den musik, du spiller, og hvorfor er det lige det udtryk, du er endt med?

– Det er en blanding af pop, r&b og elektronisk musik, med personlige tekster om for eksempel at komme sig over et breakup. Jeg har i øvrigt kun lavet musik i et år. Jeg tænker ikke så meget over genrer, men laver musik i de udtryksformer, der rammer mig.

Hvem er du inspireret af?

– Navne som Frank Ocean, Syd that Kid og Michael Jackson, sidstnævnte også performancemæssigt.

Hvad skal der nu ske for dig?

– Jeg udgiver min debutsingle "Karma" den 18. august, og så kommer der løbende flere singler og en ep, forhåbentlig inden for et halvt år. Og så skal jeg spille en masse koncerter.

 

 

Om KarriereKanonen

KarriereKanonen er et talentforløb, som ruster lovende musikere til en professionel karriere. Et forløb, hvor alle kunstnere bliver hørt, får respons og bliver tildelt et udstillingsvindue, og særligt udvalgte får tildelt en endnu bredere vifte af udviklingsmuligheder.

KarriereKanonen bygger på tre partnere med hver deres ekspertise: DR bidrager med platformen dr.dk/kanon, med løbende anbefalinger og med airplay og omtale på P3 og P6 Beats flader. Bandakademiet bidrager med kunstnerisk og praktisk rådgivning i tæt samarbejde med musikbranchens centrale aktører. Og Smukfest bidrager med livejobs over for et stort festivalpublikum.

I 2017 fejrer KarriereKanonen sit 15 års jubilæum. For talentforløbet blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med danske tekster – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. I 2009 udvidede man sin partnerkreds, så KarriereKanonen blev et bredt funderet talentforløb, der også fokuserer på at udvikle musikere inden for felter som koncerter, sangskrivning og branchekendskab. I dag driver Bandakademiet, Smukfest og DR KarriereKanonen i fællesskab og inddrager alle former for dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm, Vild $mith, Sonja Hald, Katinka og The Minds of 99.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA