Nyhed

P6 Beat elsker Foo Fighters – med GAFFAs Michael Gonzalez som medvært

GAFFA – alt om musik

Lørdag den 16. september er der "P6 Beat elsker Foo Fighters" på P6 Beat. Som altid er Anders Bøtter vært på programmet, hvor GAFFA-skribent Michael Gonzalez denne gang er medvært. Anders Bøtter havde tidligere på sommeren en længere interviewsnak med Dave Grohl, der er sanger, sangskriver og guitarist i et af musikhistoriens største rockbands, nemlig Foo Fighters. Og som for mere end 25 år siden brød igennem som trommeslager i Nirvana.

P6 Beat fik som eneste danske medie mulighed for at møde Dave Grohl og Foo Fighters, da de i sommer var i Danmark. Det blev til en længere snak om at være med i et af verdens største rockbands, sceneskræk, det nye album og arven efter Nirvana:

”Det, jeg er mest stolt af i forhold til Foo Fighters, er, at vi har overlevet”, siger Dave Grohl til P6 Beat, og fortsætter:


”Der har været alle disse små kampe, hvor vi har skullet kæmpe os forbi modstandere. Der har været sejre, hvor vi har opnået, hvad vi satte os for at opnå. Men det jeg sætter mest pris på, er at vi har overlevet.”

Mødet med Dave Grohl var en stor og givende oplevelse for vært Anders Bøtter:

”Dave Grohl har ry for at være den flinkeste mand i rock’n’roll. Jeg var nervøs for, om det var en facade. Men efter få minutter viste det sig, at han var den flinkeste, mest reflekterede og givende musiker, jeg nogen sinde har interviewet i hele mit liv. Jeg oplevede en musiker, der var så ivrig og veltalende, at han lod interviewet vare 40 minutter i stedet for de 10 minutter, der var sat ind i deres stramme tidsplan. Og han blev tilmed stolt over at høre, vi sender seks timer”, siger vært Anders Bøtter.


Foo Fighters udsender deres niende album "Concrete and Gold" den 15. september, og det er blandt andet i den anledning, at "P6 Beat elsker Foo Fighters" sender lørdag den 16. september.

Men det blev også til en snak om tiden i Nirvana og det store aftryk, gruppen satte på musikverdenen og deres fans.

”Jeg tænker på den smadrede lejlighed, hvor Kurt boede, turneerne i en varevogn, eller de mærkelige hotelværelser, som vi delte. Jeg er stolt og ydmyg over hvad vi som tre musikere opnåede og som nåede ud til så mange mennesker. Jeg tænker ikke på det, som en legendarisk statue – men som tre mennesker, der lavede musik. Min version er nok mere simpel end de flestes.”


Interviewet med Dave Grohl fandt sted, lige før Foo Fighters skulle optræde på Orange Scene på årets Roskilde Festival. Dave Grohl har i mere end 25 år været en af de allerstørste musikere på rockscenen, men den dag i dag er han stadig nervøs, når han skal gå på scenen.

”Jeg bliver aldrig tryg ved det”, fortæller Dave Grohl, ”men jeg er bedre til det nu, end nogensinde. Jeg bliver begejstret på publikums vegne, og tænker ’Wow, nu skal vi virkelig tænde op under den her’”.

Han fortsætter:


”Forestil dig, at du er bange for at flyve – og du skal være stewardesse. Det er sådan, det kan være at gå på scenen. Og på et tidspunkt omfavner du bare al den energi, kaos, eller hvad det er og bestemmer dig for, at du ikke vil spilde denne tid på at være angst for det. Dér vil du slukke for dén knap, gå derud og tænke ’Dette er livet. Det er fantastisk’’’.

P6 Beat elsker Foo Fighters kan høres lørdag den 16. september fra klokken 10.00-16.00

ANNONCE