x

Sinéad O’Connor taler ud om psykisk sygdom hos Dr. Phil

Sinéad O’Connor taler ud om psykisk sygdom hos Dr. Phil

Den irske sangerinde Sinéad O’Connor har en lang historie med psykiske lidelser bag sig samt dramatiske episoder, der har været mere eller mindre offentlige. Nu fortæller hun, hvordan hendes kampe med tilbagevendende selvmordstanker og diagnosen maniodepressiv har påvirket hendes familie.

O'Connor fortæller den kendte tv-psykolog Dr. Phil, hvordan hendes familie også har lidt under hendes mangeårige sygdom. ”Jeg elsker min familie, og jeg bebrejder dem ikke. Det er ikke let for familier med psykisk syge familiemedlemmer”.

 

 

O’Connor er ifølge sig selv ikke syg på nuværende tidspunkt, men fortæller, at hun har forsøgt at begå selvmord syv gange på et år. En af de episoder, der har været med til at ryste sangerinden, var da hun fik foretaget en hysterektomi i 2015. Hun blev sendt hjem fra hospitalet efter det omfattende indgreb, hvor hele livmoderen samt æggestokke bliver fjernet, uden hormonerstatninger eller information om det kommende forløb. 

”Jeg blev kastet ind i kirurgisk overgangsalder. Så hormoner fløj rundt indeni mig, og jeg fik enormt mange selvmordstanker. Jeg var et følelsesmæssigt vrag.”

En af O’Connors mest kontroversielle optrædener var i 1992, da hun rev et foto af Paven i stykker på live-programmet ”Saturday Night Live”. En handling, som hun før har udtalt fik folk, familie og venner til at behandle hende som skingrende skør i næsten alle årene efter.

 

 

Forholdet til moderen var især anstrengt lige fra sangerindens barndom. O’Connor hadede hende gennem mange år for at have misbrugt hende som barn: ”Hun sparkede mig, fortalte mig, at jeg var ondskaben selv, og at jeg aldrig skulle have været født”. I programmet spørger Dr. Phil ind til hvad hun har elsket ved sin mor; ”Det første der falder mig på sinde, er det faktum at hun er død”. O’Connor tilføjer dog, at hun hader, at hun ikke har været i stand til at elske og tage sig af sin mor.

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA