Sådan oplevede artisterne skuddramaet: ”Vi er okay. Andre er ikke”

Sådan oplevede artisterne skuddramaet: ”Vi er okay. Andre er ikke”

Mange af kunstnerne på Route 91 Harvest Festival i Las Vegas strøg øjeblikkeligt til Twitter-tasterne efter den forfærdelige skudepisode. Læs her om, hvordan festivalens artister oplevede tragedien.

Der er nu annonceret omkring 50 døde og over 200 sårede, efter der blev udløst skud til den tredages countryfestival i Las Vegas på festivalens sidste aften, søndag – i morges dansk tid. Du kan følge med i sagens udvikling på GAFFA.dk.

Route 91 Harvest finder sted på Las Vegas Strip tæt på Mandalay Bay Hotel, hvorfra skyderiet foregik. Mange store stjerner inden for countrygenren spillede der i løbet af weekenden, og countrymusikeren Jason Aldean (billede) stod på scenen, da skyderiet startede søndag aften. På billedet ses han i forbindelse med en turné i 2016. På Route 91 Harvest var han et hovednavn, som skulle lukke festivalen på den største scene, ”Main Stage”. Aldean er en anmelderrost og awardvindende countrymusiker med syv albumudgivelser, hvoraf flere har platinstatus. Han er bedst kendt for multi-platinalbummet "My Kinda Party".

Efter skudepisoden har Aldean delt et billede og en tekst på Instagram, der lover, at han og hans team er i sikkerhed. Han skriver:

"Denne aften har været mere end skrækkelig. Jeg ved stadig ikke, hvad jeg kan sige, men vil bare lade alle vide, at mit team og jeg er okay. Mine tanker og bønner går ud til alle, der har været involveret i aftes. Det gør ondt i mit hjerte, at dette kunne ske for nogen, som bare var ude for at nyde det, der skulle have været en sjov aften."

Mange fans deler deres medlidenhed i kommentarfeltet.

 

Jake Owen spillede på ”Main Stage” netop før Aldean. Han delte en kort tweet med teksten ”Pistolskud!!! Vegas. Bed til Gud. Elsker jer. Elsker dig, Pearl”:

To timer senere samlede Owen sig om et mere uddybende tweet, hvor han skrev ”Jeg beder for alle her i Vegas. Jeg var vidne til en situation, jeg aldrig havde kunnet forestille mig. Vi er okay. Andre er ikke. Bed for dem.”

 

Big&Rich spillede på hovedscenen netop før Owen. De bekræftede at være i sikkerhed med følgende tweet:

 

Den mindre scene ”Next from Nashville” blev søndag aften lukket af Luke Combs. Det foregik nogenlunde samtidigt med Jake Owens performance. Combs skrev kort og præcist om ”Skud i Vegas. Vi er i sikkerhed. Elsker jer.”:

 

Lige inden Combs’ performance optrådte Dylan Scott på samme scene, og han nåede kun lige netop i sikkerhed. ”Vi er okay, var bogstaveligt talt lige taget afsted mod lufthavnen”. Han slutter med kommentaren ”Hvad er der galt med verden!!”:

 

Kane Brown optrådte sidst på eftermiddagen søndag og har blot udtalt sig med kommentaren ”Det er en syg verden”:

 

Reaktioner fra andre artister på Route 91 Harvest

Fredagens og lørdagens hovednavne, Eric Church og Sam Hunt, har tilsyneladende ikke delt nogle tanker om skyderiet på de sociale medier endnu. Til gengæld har lørdagsnavnet Lauren Alaina skrevet om, at det var et af de bedste publikummer, hun har spillet for hele året:

En time senere skrev hun:

 

Brothers Osborne spillede tidligt fredag aften på Main Stage. De delte først et tweet, der råder alle til at finde sikkerhed:

 

Mange andre kunstnere fra festivalplakaten som Lee Brice, Michael Ray og Josh Abbott Band har udtalt sig på de sociale medier. Se hele festivalens line-up her.

Route 91 Harvest Festival har ikke udtalt sig om tragedien endnu. Civile fra hele verden deler medfølelse, information og hjælp via flere hashtags som #route91 #route91harvest og #route91harvestfestival.

Vi følger sagens udvikling på GAFFA.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA