Stort flertal for bedre lyd til Fredagsrock

Stort flertal for bedre lyd til Fredagsrock

Knap 500.000 faste Fredagsrockfans, førende musikere og Tivoli holder vejret i disse dage. Det gør de, for torsdag den 12. oktober har en række politikere i Borgerrepræsentationen besluttet at stemme om en dispensation, så Tivoli kan få lov til at skrue lidt højere op til mindst 10 koncerter.

Håbet er, at dispensationen træder i kraft i Tivolis jubilæumsår 2018 og forhåbentligt bliver en permanent ordning fra 2019. Tivoli oplever i disse dage massiv opbakning fra musikere og Fredagsrock fans. 

Rockbandet Nephew siger:

”Som band kan vi kun bakke op omkring Tivolis ønsker om at få lov til at spille lidt højere til koncerterne, så vores og andre musikfans får den bedste koncertoplevelse. Koncerter er også en fysisk oplevelse, og koncertfans i Tivoli lider under få personers manglende rummelighed. Vi håber på lydhørhed hos politikerne, der må tage ansvar for at skabe en by, hvor en markant kulturinstitution som Tivoli igen kan skabe kulturtilbud af høj kvalitet – vel at mærke i en have, der ikke bare samler københavnerne, men hele Danmarks befolkning”. 

Mange af GAFFAs egne anmeldere giver også Tivoli og folket ret, lyden er unægtelig for lav. Da Chic featuring Nile Rodgers optrådte til Fredagsrock den 9. juni, noterede Peter T. Aagaard i sin anmeldelse:

– Man kunne jo nærmest have skrevet hjemmefra, at lyden ville være alt for lav, det er kun til et par af koncerterne, at Tivoli skruer op til 11, og dette var ikke en af dem.

LÆS OGSÅ: Chic fik Tivoli til at danse regndans

På Tivoli Fredagsrocks Facebookside blev der i fredags lagt en afstemning op, som mere end 4.400 følgere indtil videre har deltaget i. På nuværende tidspunkt har hele 97,1% stemt ja til at skrue op for musikken.

Efter sommerens sidste Fredagsrock-koncert med Nik og Jay gik bølgerne mere end højt, fordi mange af gæsterne og musikerne syntes, at lydniveauet var for lavt på Plænen i Tivoli. Efter en mindre storm på de sociale medier såvel i pressen har det fået en række politikere på Københavns Rådhus i arbejdstøjet.

”Vi ønsker sådan set bare at skrue lidt op, så vi får lov at spille på samme niveau som en lang række andre udendørskoncerter i byen. Det handler om et par timer om ugen hen over sommersæsonen – til gengæld vil det være til glæde for en lille halv million københavnere”, udtaler Tivolis underdirektør Nikolaj Koppel.

Ikke alle er dog glade for idéen. Ifølge AOK er Per Stahl Skov medlem af foreningen Tivolis Naboer, som kæmper for et lavere støjniveau i Tivoli, og som repræsenterer omkring 25 lejlighedsopgange i nærheden af haven.

”Det er ikke bare en lille smule mere støj, der vil komme. Vi ved godt, at vi ikke slipper for larm. Men der er også en grænse, og vi har ikke lyst til at acceptere mere larm, end der er nu” udtaler Per Stahl Skov til aok.dk.

LÆS OGSÅ: Jazzguruen Gregory Porter kommer til Danmark

Overborgmester Frank Jensen har også givet sit besyv med i sagen og har udtalt følgende til Ekstra Bladet:

”Ja, det må vi jo se på. Jeg har jo selv stået inde på plænen, og jeg kunne godt høre, at det var lidt lavt, så hvis det er muligt at finde et flertal, der vil løse det, så må vi jo se på det.” 

Tivolis og Fredagsrocks argumenter for højere lydniveau:

  • Fredagsrock vil gerne spille musikken på det lydniveau, hvor den lyder bedst
  • Fredagsrock vil gerne sidestilles med andre udendørs koncertvenues og have samme vilkår
  • Fredagsrock er et unikt produkt; musik til folket, midt i byen til en fair pris
  • Hvis Fredagsrock bliver spillet på det niveau, hvor den lyder bedst, glæder vi en masse københavnere og andre gæster i byen – og skuffer ganske få.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA