Nyhed

Første lyt til nyt succes-soundtrack

GAFFA.dk - Alt om musik

Musikken i Stranger Things er lige så meget med til at sætte stemningen, som selve historien og de visuelle effekter. Nu kan fans få et indblik i stemningen for den kommende sæson - med første nummer fra det nye soundtrack.

Sangen hedder ”Walkin’ in Hawkins” og er komponeret af de samme to herrer, der stod bag soundtracket til første sæson af successerien, Kyle Dixon og Michael Stein fra Austin-bandet "S u r v i v e". Nummeret er komponeret af vintage synths ligesom det foregående soundtrack, og lydbilledet afviger derfor heller ikke synderligt fra forrige sæson. Imidlertid formår tracket dog at være lige så stemningsskabende som tidligere.

LÆS OGSÅ: Soundtracket til Stranger Things udkommer på vinyl


”Walkin' in Hawkins” har en lys og let stemning, så den kommer næppe til at spille i baggrunden til nogle af de mere uhyggelige øjeblikke. Men lidt ligesom, at alting aldrig er helt fryd og gammen i den lille by Hawkins, Indiana, så fornemmer man også en underliggende faretruende stemning i nummeret. Den ligger og lurer ligesom ”Upside-down”-verdenen.

Det stemningsfulde og mystificerende lydspor er inspireret af Dixon og Steins kærlighed til gyserfilm-instruktør John Carpenters filmmusik, samt en analog tilgang til musikken, som matcher den tid historien udspiller sig i, nemlig midt 80’erne.

LÆS OGSÅ: Liima sætter fokus på start-firserne på ny single


Det fulde soundtrack bliver udgivet digitalt den 20. oktober, og senere også på kassette, CD og vinyl. Dixon og Stein har selv udtalt, at det nye soundtrack bliver en blanding af nye elementer og gamle temaer:

”Vi har skabt nye elementer, som er nødvendige for at støtte historien, men vi ville stadig være tro overfor lyden fra den første sæson.”

Du kan høre ”Walkin’ in Hawkins” herunder og selv drømme dig væk til den lille, amerikanske landsby Hawkins med rollespil, julelys og og dine mareridts værste monstre.

 

ANNONCE