Nyhed

Lars von Trier afviser Björks detaljerede beskyldninger om sexchikane

GAFFA.dk – alt om musik

Lars von Trier svarer nu på de detaljerede anklager om sexchikane, som Björk tidligere på dagen rettede mod ham på Facebook – dog uden at nævne hans navn, men kalde ham en "dansk instruktør". Björk har kun arbejdet sammen med én dansk instruktør, Lars von Trier, hvis film Dancer in the Dark fra 2000 hun spillede hovedrollen i.

LÆS OGSÅ: Björk fortæller detaljer om Lars von Triers sexchikane

Lars von Trier afviser kritikken i en mail til BT, hvor han skriver:


"Jeg afviser kategorisk alle anklager, som Björk måtte have mod min person. Jeg har ikke haft nogen seksuelle hensigter i forhold til Björk nogensinde."

Ifølge Björk var der tale om alt fra lange, ubehagelige, gramsende kram under filmoptagelserne til trusler om at kravle ind på hendes værelse om natten med seksuelle intentioner.

"Da jeg efter to måneder bad om ham at stoppe med at røre mig, eksploderede han og ødelagde en stol foran hele settet," skriver hun.


Hjælpeinstruktør afviser kritik

Hun skriver også, at filmproducent Peter Aalbæks forsvar med, at hun var den besværlige, og "hun dikterede alt og var ved at lukke en film til 100 millioner kroner," stemmer overens med den voldtægts- og sexchikaneanklagede filmproducer Harry Weinsteins forklaringsstrategier, inden hun afslutter med at skrive:

”Jeg indvilligede ikke i at blive seksuelt chikaneret. Det var derefter, de portrætterede mig som værende besværlig. Hvis man er besværlig, når man taler imod at blive behandlet på den måde, så vil jeg gerne være besværlig.”


Anders Refn, Lars von Triers mangeårige hjælpeinstruktør, var med under optagelserne af Dancer in the Dark. Han afviser også over for BT, at Lars von Trier skulle have chikaneret Björk seksuelt.

"Jeg var der hele tiden. Og jeg har aldrig oplevet det, Björk beskriver. Aldrig. Jeg kunne selvfølgelig ikke høre alt, hvad der blev sagt, men jeg tvivler meget stærkt på, at det er sket, som hun beskriver det. De sloges, og de generede hinanden, de havde konflikter hele tiden. Hun fik flere regulære sammenbrud undervejs, men det var på grund af rollen og de følelser, hun skulle videregive på film," siger han.

ANNONCE