Nyhed

Coachella sætter ny rekord

GAFFA.dk – Alt om musik

Den ikoniske festival Coachella, der hvert år arrangeres af Goldenvoice i ørkenen uden for Los Angeles, Californien, har sat ny omsætningsrekord på 114,6 millioner dollar. Det skriver musikmediet Billboard.

Det er første gang, at en årlig festival i USA passerer 100 millioner dollar i omsætning. Coachella overgås kun af festivalen Desert Trip, der indtjente hele 160 millioner dollar over to weekender i 2016 med artister som Bob Dylan, Paul McCartney og The Rolling Stones på plakaten. Desert Trip vil dog ikke kunne medregnes, fordi festivalsuccesen ifølge arrangørerne ikke vil være en årlig begivenhed.

”Vi vil ikke arrangere Desert Trip i år. Vi elskede Desert Trip 2016, som var noget helt specielt. Måske vil vi gøre noget lignende en gang i fremtiden,” fortæller grundlægger af underholdningsselskabet Goldenvoice, Paul Tollet, til Billboard.


LÆS OGSÅ: Støttekoncert skal hjælpe voldsramte kvinder og børn

Coachella Festival er blevet arrangeret hvert år siden 2001 og har kunnet smykke sig med titlen ”Top Festival of the Year” af Billboard siden 2011. Flere danske navne har gæstet ørkenfestivalen, blandt andre MØ i 2015 og Mew i 2010.

Radiohead, Kendrick Lamar og Lady Gaga stod øverst på plakaten i år. Beyoncé er allerede bekræftet for næste års udgave af Coachella Festival, som afvikles den 13.-15. april og 20.-22. april.


ANNONCE