x

C.V. Jørgensen på Danmarksturné

C.V. Jørgensen på Danmarksturné

Den højt respekterede sanger og sangskriver CV Jørgensen blev for nylig offentliggjort til Roskilde Festival 2018, og nu har han netop annonceret sin første turné siden 2010.

CV Jørgensen giver koncerter i følgende byer i april 2018 med start i hjembyen Birkerød. Billetsalget starter mandag den 6. november klokken 10.00.

06.04 MANTZIUSGÅRDEN. Birkerød.
07.04 STARS. Vordingborg.
13.04 TRAIN. Aarhus.
14.04 MUSIKKENS HUS - KONCERTSALEN. Aalborg.
18.04 MAGASINET. Odense C.
20.04 STORE VEGA. København.

Til koncerterne har CV Jørgensen samlet et hold af musikere, der om nogen kender sangskriverens store bagkatalog. Eneste nye mand på holdet er Rune Kjeldsen (guitar, The Savage Rose med flere), der ellers består af erfarne CV-musikere som Knut Henriksen (bas) og Gert Smedegaard (trommer) samt Gustav Ljunggren (tangenter, guitar med mere).

Koncerterne bryder som sagt otte års scenetavshed fra CV Jørgensen, mens det er hele 16 år siden, han med Fraklip fra det fjerne (2002) sidst udgav et studiealbum. Det var hans 12. i alt i en lang karriere, der blev indledt på plade helt tilbage i 1974 med En stynet strejfer. Det var dog først med treeren, Storbyens små oaser (1977), med sange som "Det ganske lille band", "Entertaineren" og "Bellevue", at der blev lagt mærke til CV Jørgensen i en bredere sammenhæng.

LÆS OGSÅ: CV Jørgensens Storbyens små oaser fylder 40 – vi går tæt på klassikeren

Det helt store gennembrud fik han med de tre næste lp’er, Vild i varmen (1978), Solgt til stanglakrids (1979) og ikke mindst Tidens tern (1980), hvor sidstnævnte solgte i mere end imponerende 100.000 eksemplarer og kastede et par store hits af sig i form af Costa del Sol og Sæsonen er slut, der begge er klassikere i den danske rockhistorie. 

LÆS OGSÅ: Historien om CV Jørgensens Det Ganske Lille Band – fortalt af trommeslageren

Op igennem 1980’erne udgav han flere velsælgende og flot anmeldte lp’er, og både Indian Summer fra albummet med samme titel (1988) og Det si’r sig selv fra I det muntre hjørne (1990) har klassikerstatus. Sidstnævnte ikke mindst for sit første vers: ”Der er næppe noget, der swinger / som Bjerringbro by night / hele hovedgaden emmer / af landmænd fit for fight”.

Siden foretog CV Jørgensen et stilskifte med albummet Sjælland (1994), hvor han søgte mod et mere svævende udtryk med masser af trompet og inspiration fra jazz samt elektroniske elementer, i tæt samarbejde med producer Kasper Winding. Denne stil fortsatte makkerparret på opfølgeren Fraklip fra det fjerne fra 2002.

CV Jørgensen har siden da ikke udgivet nogen nye plader, men han arbejder ifølge sin booker PDH konstant på nye sange, og som det meste med ham er intet givet på forhånd. Bortset fra at han nu vil ud og møde sit publikum igen ved seks koncerter i foråret 2018. Om han her vil præsentere nye sange, er dermed helt uvist.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA