x

AC/DC-guitaristen Malcolm Young er død

AC/DC-guitaristen Malcolm Young er død

Malcolm Young, medstifter af og rytmeguitarist i det legendariske australske hardrockband AC/DC er død, 64 år, skriver gruppen på Facebook. Young måtte for tre år siden træde ud af bandet grundet demens.

"I dag må AC/DC i den dybeste sorg fortælle, at Malcolm Young er død. Malcolm, sammen med Angus (Angus Young, Malcolms to år yngre bror, red.) var stifteren og skaberen af AC/DC. Men enorm dedikation og hengivenhed var han drivkraften bag bandet. Som guitarist, sangskriver og visionær var han en perfektionist og et unikt menneske. Han holdt altid fast i sine meninger og gjorde og sagde præcis, hvad han ønskede. Han var meget stolt over alt det, han kæmpede for at opnå. Hans loyalitet mod sine fans blev aldrig overgået."

For kun en måned siden døde Young-brødrenes ældre bror, George Young, 70 år gammel. George Young var guitarist i 60'er-bandet The Easybeats og var producer på de fem første AC/DC-album.

Malcolm og lead-guitarist Angus Young stiftede AC/DC i 1973, og bandet udgav to år senere debutalbummet High Voltage. Malcolm Young var herefter rytmeguitarist og sangskriver på samtlige AC/DC-album til og med deres 16. og hidtil seneste studiealbum, Rock or Bust fra 2014. Malcolm Young medvirkede dog ikke på albummet grundet sin sygdom. Han turnerede med AC/DC til og med 2010, og hans sidste koncert i Danmark blev på CASA Arena i Horsens i 2010.

AC/DC har opnået stor succes med deres blanding af blues og hardrock med tunge guitarriff og to karismatiske sangere i først Bon Scott, der døde i 1980 af alkoholforgiftning, og siden Brian Johnson. De har gennem årene solgt mere end 200 milloner plader. Deres album Back in Black fra 1980 er deres bedst solgte med omkring 50 millioner solgte eksemplarer, hvilket gør det til historiens næstmest solgte album, kun overgået af Michael Jacksons Thriller.

I de senere år har bandet dog været ramt af sygdom. Malcolm Young måtte i 2014 træde ud grundet demens, Brian Johnson måtte i 2016 forlade bandet på grund af en høreskade – han blev erstattet af Guns N' Roses' Axl Rose – og bassist Cliff Williams gik samme år på pension. Desuden måtte trommeslager Phil Rudd i 2015 gå ud af bandet efter at være blevet sagsøgt og siden dømt for dødstrusler og narkotikabesiddelse.

Se videoen til AC/DC's store hit "Thunderstruck" fra 1990:

Hør Spotifys minde-playliste med 35 AC/DC-sange:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA