x

Morrissey i modvind: "Alle musikere har haft sex med mindreårige"

Morrissey i modvind: "Alle musikere har haft sex med mindreårige"

I et interview med den tyske netavis Spiegel Online har den tidligere The Smiths-forsanger Morrissey taget Kevin Spacey og Harvey Weinstein i forsvar. Ikke overraskende har disse kommentarer mødt noget modstand.

I interviewet tager Morrissey afstand fra voldtægter og overgreb, men han siger i samme åndedrag, at man skal se på de enkelte situationer, for nogle gange er de såkaldte ofre bare skuffede.

”Men hvis hændelsen var gået meget, meget godt, og de havde nydt det og det havde ledt til en fantastisk karriere, så ville de ikke have nævnt det,” siger han blandt andet.

Han kommenterer ikke, at mange af anklagerne faktisk kommer fra skuespillere og skuespillerinder, der netop har haft en fantastisk karriere, ligesom han ikke kommenterer, om han ville have undladt at nævne, dengang han selv blev udsat for sexchikane i en lufthavn, hvis den hændelse havde haft en lykkeligere udgang for ham.

LÆS OGSÅ: Peter Doherty udskyder dansk koncert

En af de mest kontroversielle udtalelser i interviewet er dog, da han indirekte indrømmer selv at have haft sex med mindreårige ved at påstå, at det har alle da:

”Groupier – børn der kaster sig selv efter bandet og bliver i hotellets lobby hele natten – de vil gerne være sammen med de her grupper. Hvis du går igennem hele musikkens historie, så må alle være skyldige i sex med mindreårige, så vil du kaste alle i fængsel?”

LÆS OGSÅ: Hvor er opmærksomheden på rocklegenders seksuelle forhold til mindreårige

Naturligvis er disse udtalelser hverken gået ubemærket eller ubeklaget hen. Blandt andet har Shirley Manson fra bandet Garbage på Twitter skrevet, at Morrissey har ”lost the fucking plot”, og hun er bestemt ikke den eneste på Twitter, der giver udtryk for en form for væmmelse over Morrisseys udtalelser.

Artiklen fortsætter under tweetsene.

Det er dog også blevet bemærket, at det ikke er usædvanligt for Morrissey at skabe en form for kontrovers i forbindelse med en albumudgivelse, for om ikke andet giver dette ham jo en del medie-opmærksomhed. Andre spekulerer i, om Morrissey er bange for selv at blive ramt af beskyldninger om sexchikane eller overgreb, og derfor begår dette forsvar på forhånd.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA