Nyhed

Det franske musikikon Johnny Hallyday er død

GAFFA.dk – alt om musik

Den franske sanger Johnny Hallyday er død af lungekræft, 74 år, skriver AFP.

Hallyday, der var døbt Jean-Philippe Smet, var et kæmpestort navn i den fransktalende verden, og igennem sin mere end 50 år lange karriere solgte han over 110 millioner plader. Da han langt overvejende sang på fransk, blev han dog aldrig for alvor kendt uden for fransktalende lande.

"Johnny Hallyday har forladt os. Jeg skriver disse ord uden at tro på dem. Men lige nu er det sandt. Min mand er ikke længere hos os. Han har forladt os i nat, og han levede hele sit liv med mod og værdighed," skriver hans enke Laeticia Hallyway i en officiel udtalelse.


På Twitter skriver den franske præsident Emmanuel Macron:

"Vi har alle noget af Johnny Hallyday i os. Hans fans er i tårer. Vi vil aldrig glemme hans navn, hans mund, hans stemme. Han drager nu herfra til sangenes panteon, hvor han bliver genforenet med de rock- og blueslegender, som han elskede så højt."

Ikonet udgav sit første album tilbage i 1961 og var en af de første rock'n'roll-sangere i Frankrig. Han er blandt andet derfor kendt som "den franske Elvis", og ligesom Elvis Presley var han først og fremmest fortolker af andres sange. Hallyday, der i mange år havde et "bad boy"-image, udgav sit 50. og sidste studiealbum i 2015.

Hallyday havde også en karriere som skuespiller og medvirkede i adskillige film, blandt andre Jean-Luc Godards "Détective" fra 1985.

Stjernesangeren var gift fem gange – to gange med den samme kvinde – og efterlader sig foruden sin kone siden 1996 to børn, sangeren og sangskriveren David Halliday og skuespilleren Laura Smet, samt to adoptivbørn på henholdsvis 13 og ni år.


Se musikvideoen til hittet "Je te promets" fra 1986:

 


 

ANNONCE