Barselona ser tilbage på et heftigt år i ny video


Den unge danske popduo Barselona har haft god vind i sejlene i 2017, og det fejrer de med en video til deres nye single, "Et år", som kigger tilbage på et begivenhedsrigt år. Se videoen ovenfor.

Året har for Barselona blandt andet budt på koncerter på Roskilde Festival, Smukfest og opvarmningstjanser for The Minds of 99 samt udgivelsen af debut-ep'en Drengepop, som GAFFA har kåret til en af årets 10 bedste danske udgivelser. Og det er netop nogle af højdepunkterne fra det forgangne år, blandt andet koncerten på Roskildes Rising-scene og en crowdsurfende sanger Rud Aslak, som man ser i videoen, hvor duoen også kan opleves backstage og til fotosessions.

Den nye single handler om at gå fra at tænke stort til pludselig at stå i en situation, hvor drømmene bliver til virkelighed – en virkelighed, som har været fyldt med både travlhed, glæde og stress, og nu benytter sanger Rud Aslak og keyboardspiller Rasmus Theodor så afslutningen på året til at kigge tilbage og sige tak.

Tidligere på efteråret interviewede vi Barselona, hvor de blandt andet sagde følgende:

– For os er det på mange måder en kompliment at være naiv. Det er et positivt adjektiv. Vi møder så mange unge musikere, som undersøger dét at gå i byen og score damer. Barselona prøver snarere at undersøge og beskrive kærligheden. Kærligheden fra en 17-årigs synspunkt er både kompleks og fuld af facetter. Vores lyrik og instrumentalitet danner ramme for trivielle, universelle kærlighedshistorier, men når vi kaster dem ind i Barselonas ungdomsforvirrede univers, bliver tingene bare lidt mere spændende. Vi synes blot, det er fedt, hvis vores ældre publikum kan sidde og tænke: “Oh, young fellows, someday you’ll learn.”

LÆS OGSÅ: Interview med Barselona – Naiv sommerpop i lavalampens skær
 
GAFFAs anmelder Jens Dræby tildelte Drengepop fire stjerner med blandt andet ordene:

"Det er mageløst, at så meget dansk popmusik bliver lavet meget bevidst til ikke at være mainstream."

LÆS OGSÅ: Skarnet lummerlyd og frejdige fortryllelser – anmeldelse af Barselona: Drengepop

 

Barselona drager på Danmarksturné næste forår


28/3 Lille Vega, København

30/3 Radar, Aarhus

31/3 Kulisselageret, Horsens

05/4 Nyhuset, Aabenraa

06/4 Værket, Vejle

07/4 Spillestedet Thy, Thisted

12/4 Walthers, Skanderborg

14/4 Tapperiet, Køge

20/4 Sønderborghus, Sønderborg

21/4 Kulturmaskinen, Odense


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA