x

Dansker har lavet et af de 20 største hits i England i 2017

Dansker har lavet et af de 20 største hits i England i 2017

Traditionen tro vrimler det med årslister her omkring årsskiftet. Nu har den officielle britiske hitliste, The Official Charts Company, offentliggjort listen over de 40 største hits i Storbritannien i 2017, baseret på streams og salg.

Ikke overraskende topper Ed Sheeran listen med megahittet "Shape of You" foran remixet af Luis Fonsi featuring Daddy Yankees "Despacito" med Justin Bieber på gæstevokal og på tredjepladsen Ed Sheeran – igen! – med "Castle on the Hill". Ed Sheeran har også femte- og sjettepladsen med henholdsvis "Galway Girl" og "Perfect", så man må i den grad sige, at han har sat sig på det britiske musikmarked i 2017.

Hvis man som dansker tager den lokalpatriotiske hat på, vil man også bemærke, at Martin Jensen ligger på en 15. plads med sin sang "Solo Dance". Et nummer, der har en selvvalgt anonym kvinde på vokal.

Martin Jensen er eneste dansker på listen, og i det hele taget har dansk musik klaret sig lidt dårligere internationalt i 2017 end i 2016, hvor både Lukas Graham, Volbeat og – sidstnævnte i selskab med Major Lazer og Justin Bieber – hittede stort verden over.

I et interview med GAFFA sidste år fortalte Martin Jensen i øvrigt, at han arbejdede som traktorsælger for sin far i Sorring i Midtjylland indtil slutningen af 2016, hvor musikkarrieren for alvor begyndte at tage fart.

LÆS OGSÅ: Stort interview med Martin Jensen: – Jeg har altid været god til at holde en fest

Se hele den engelske top 40-hitliste her.

Se musikvideoen til "Solo Dance":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA