Nyhed

Ny rapport: Hiphop og r&b er større end rock i USA

GAFFA.dk – alt om musik

Den amerikanske analysevirksomhed Nielsen Music har netop udgivet en rapport om musikforbruget i USA i 2017, og den rummer mange interessante informationer. Blandt andet at hiphop og r&b – som Nielsen Music regner som én genre – for første gang er den mest populære genre foran både pop og rock.

Nielsen Music har blandt andet en liste over de 10 mest populære kunstnere i 2017 målt på både streams, download og fysisk salg sammenlagt. Her toppes listen af Drake foran Kendrick Lamar og Ed Sheeran, og i top 10 finder man kun to kunstnere, der hverken laver hiphop eller r&b, nemlig Ed Sheeran og en anden popstjerne, Taylor Swift, som er at finde på en fjerdeplads. Der er ikke et eneste rocknavn i top 10 – og countrymusikken, der ellers plejer at klare sig godt i USA, er heller ikke repræsenteret.

Rapporten kan læses her – man skal afgive navn og mailadresse, og så kommer den straks på mail.


Herhjemme har den danske afdeling af musikkens internationale brancheorganisation IFPI endnu ikke lavet en tilsvarende rapport, men den plejer at komme, og mon ikke den vil vise en lignende tendens?

LÆS OGSÅ: Dansker har lavet et af de 20 største hits i England i 2017

Listen over de 10 mest populære kunstnere i 2017 i USA ser ud som følger:


1. Drake (billedet, hiphop/r&b)

2. Kendrick Lamar (hiphop)

3. Ed Sheeran (pop)


4. Taylor Swift (pop)

5. Future (hiphop)

6. Bruno Mars (r&b)


7. The Weeknd (r&b)

8. Post Malone (hiphop/r&b)

9. Eminem (hiphop)


10. Lil Uzi Vert (hiphop)

Hvis man udelukkende kigger på salg af fysiske albums – vinylplader og cd'er – klarer rocken sig lidt bedre. Her er Metallica at finde på en tredjeplads med deres Hardwired ... to Self-Destruct, som dog er det eneste rocknavn i top 10, om end der er lidt 70'er-rock på soundtracket til filmen Guardians of the Galaxy 2, som er nummer 10 på listen. Listen toppes af Taylor Swifts Reputation, der da også kun var tilgængeligt som fysisk album i de første tre uger efter udgivelsen.

Endelig har rocken lidt mere medvind på den rene vinylliste, hvor det mest solgte vinylalbum i USA i 2017 var 50 års jubilæumsudgaven af The Beatles-klassikeren Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, lige foran et andet legendarisk Beatles-album, Abbey Road. Mere rock finder vi på en ottendeplads med Pink Floyds Dark Side of the Moon, og i spændingsfeltet mellem rock, pop og r&b møder vi Prince og Purple Rain på en sjetteplads. Syv af de ti album på vinyl-top 10-listen er i øvrigt ældre udgivelser.


Det mest populære album i USA i 2017 målt på streams, download og salg sammenlagt var Ed Sheerans Divide foran Kendrick Lamars Damn. og Taylor Swifts Reputation.

Det samlede musikforbrug i USA i 2017 steg med 12,5 procent i forhold til året før.

 


ANNONCE