x

Lukas Graham lover nyt album i 2018 – med legendarisk producer

Lukas Graham lover nyt album i 2018 – med legendarisk producer

Det er ikke nogen hemmelighed, at Lukas Graham igennem længere tid har arbejdet på nye sange, og nu lover gruppen, at de vil udgive et nyt album i 2018.

På Twitter svarer Lukas Graham nemlig på et spørgsmål fra en fan: "Ja, vi forventer at udgive et nyt fuldlængdealbum i 2018. Bliv hængende!" Mere info får vi ikke i denne omgang.

I oktober offentliggjorde Lukas Graham på Instagram, at de var i studiet med den amerikanske producerlegende Rodney Jerkins alias Darkchild. En mand, der som 40-årig allerede har arbejdet sammen med en lang række af de helt store navne inden for soul, r&b og pop, blandt andre Michael Jackson, Whitney Houston, Destiny's Child, Beyoncé, Britney Spears, Lady Gaga og Kanye West, så man kan roligt sige, at hans deltagelse er endnu en fjer i den tætprydede hat for den danske gruppe.

Ved samme lejlighed fortalte Lukas Graham, at gruppen også var i studiet med en anden, indtil videre knap så kendt amerikansk producer, Reezytunez (midt på billedet) samt den danske duo Future Animals alias Stefan Forrest aka Don Stefano (til højre på billedet) og Morten Ristorp aka Rissi, der har været bandets sangskrivnings- og producerpartnere på begge deres to første album.

Kort tid forinden havde Lukas Graham udgivet deres første nye sang i tre år, "Off to See the World", fra soundtracket til filmen My Little Pony (The Movie).

LÆS OGSÅ: Se Timberlake som robotopfinder i dansemættet video

Der er mildt sagt noget at leve op til for Lukas Graham, der fik et globalt gennembrud i 2016 med singlen "7 Years", som – efter at sangen havde været et stort hit herhjemme året før – blandt andet toppede hitlisterne i Australien, Canada, Storbritannien, Italien og Sverige og fik en fornem andenplads på den amerikanske Billboard-hitliste. Deres andet album, Lukas Graham (Blue Album), gik også sin sejrsgang verden over og nåede førstepladsen i blandt andet Australien og Canada samt en andenplads i Storbritannien og en tredjeplads i USA.

Lukas Graham kan opleves på Grøn Koncert-turnéen til sommer, og vi kan da håbe, at albummet når at udkomme inden da – ganske ligesom forgængeren blev udsendt herhjemme i juni 2015, måneden før Lukas Grahams hidtil seneste deltagelse på Grøn Koncert. Indtil videre har Lukas Graham ikke offentliggjort andre koncerter i Danmark i 2018.

Lukas Graham er indstillet til GAFFA-Prisen i kategorien Årets Danske Livenavn. Læs mere og stem på GAFFA.dk/prisen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA