Nyhed

Roskilde-aktuelle David Byrne annoncerer album – se ny musikvideo

GAFFA.dk – alt om musik

Den Roskilde Festival-aktuelle sanger og sangskriver David Byrne udgiver 9. marts sit første soloalbum i 14 år, American Utopia. Varm op med den animerede musikvideo til singleforløberen "Everybody's Coming to My House" ovenfor.

Singleforløberen "Everybodys' Coming to My House" er en funky sag, der giver visse associationer til LCD Soundsystems "Daft Punk is Coming to My House". Netop LCD Soundsystems kreative hovedkraft James Murphy har aldrig lagt skjul på sin inspiration fra David Byrne og dennes gamle band Talking Heads, så nu er ringen så at sige sluttet.

"Everybody's Coming to My House" er skrevet med Byrnes mangeårige samarbejdspartner Brian Eno, og albummet er produceret i samarbejde med Rodaidh McDonald (The xx, King Krule, Sampha, Savages). Blandt de medvirkende på albummet kan nævnes soulsangeren Sampha og elektronikamusikeren Daniel Lopatin, også kendt som Oneohtrix Point Never.


Om albumtitlen udtaler David Byrne i en pressemeddelelse:

"Er det ment ironisk? Er det en joke? Mener jeg dette alvorligt? På hvilken måde? Refererer jeg til fortiden eller fremtiden? Er det personligt eller politisk? Disse sange beskriver ikke en imaginær eller et måske umuligt sted, men vil snarere forsøge at afbilde verden, vi lever i nu. Mange af os, tror jeg, er ikke tilfreds med den verden – den verden, vi har skabt for os selv. Vi kigger omkring, og vi spørger os selv – skal det være sådan? Er der en anden måde? Disse sange handler om denne søgen og dette spørgsmål."

Mest ambitiøse show siden Stop Making Sense


Den skotsk-amerikanske tidligere forsanger og sangskriver i stilskabende Talking Heads har tidligere udtalt, at hans kommende turné, der altså kommer forbi Roskilde, bliver hans "mest ambitiøse show, jeg har givet, siden de koncerter, der blev filmet til Stop Making Sense" med henvisning til den legendariske Talking Heads-koncertfilm fra 1984.

Det er som sagt 14 år siden, David Byrne sidst udgav et soloalbum, men han har bestemt ikke ligget på den lade side siden da. Han har udgivet albums i tæt samarbejde med både Brian Eno, Fatboy Slim og St. Vincent og turneret med både Brian Eno og St. Vincent, ligesom han har været med til at sætte en musical op med udgangspunkt i albummet Here Lies Love, som han indspillede med Fatboy Slim, og også skrevet musicalen Joan of Arc: Into the Fire. Han har desuden udgivet flere bøger, arbejdet med billedkunst, holdt foredrag og i det hele taget været særdeles kreativ og produktiv.

David Byrne gav sidst koncert i Danmark i Falconer Salen i 2013 sammen med St. Vincent, hvor GAFFAs anmelder begejstret uddelte fem stjerner under overskriften "De små giganters fest". Læs hele anmeldelsen her.


Tracklisten til American Utopia er som følger:

  1. Dance Like This
  2. Gasoline And Dirty Sheets
  3. Every Day Is A Miracle
  4. Dog’s Mind
  5. This Is That
  6. It’s Not Dark Up Here
  7. Bullet
  8. Doing The Right Thing
  9. Everybody’s Coming To My House
  10. Here

 

 


ANNONCE