x

Soleima kickstarter 2018 med ny single

Soleima kickstarter 2018 med ny single

gallery_large

Starter 2018 med det helt nye track ‘LOW LIFE’

 

Den danske sangerinde og sangskriver Soleima lægger hårdt ud i 2018 med at udgive den helt nye single Low Life, som fortsætter musikerens evige opdagelsesrejse ind i det ukonventionelle  lydunivers. Hendes lyd udvikler sig fortsat på dette nummer med et stærkt skridt ind i en mere neo-soulet retning. Der er flere lag af loopede lyde, vibrerende bas, back-to-basic percussion og med Soleima’s karakteristiske stemme er elementerne skabt og kombineret til et overbevisende track som er legende sofistikeret og indbyder til at trykke på repeat. Soleima har ofte før beskrevet sin genre som værende garage pop og Low Life reflekterer denne betegnelse til perfektion – moderne pop med organiske lyde og en unik personlig følelse af karakter.

”Low Life er en sang, der handler om at omfavne, det man har i livet og derved frigøre eller empower én selv” fortæller Soleima. ”Da jeg skrev sangen havde jeg en person der står mig meget nær i tankerne. Personen voksede op under svære kår og selvom denne person stadig har det svært så kæmper den med alle kræfter for at komme et bedre sted hen. Det beundrer jeg mere end noget andet”.

Den smukke visuelle side til sangen er instrueret af Jonas Bang. Det er en simpel idé som reflekterer sangens tematik omkring at bryde fri fra en ond cirkel. “Vi ville gerne lave noget kunstnerisk”, forklarer Jonas Bang. “Vi havde lyst til at følge en vision om at skabe længere scener i stedet for at lefle for det publikum som keder-sig-efter-10 sekunder eller i det mindste kræve lidt mere tålmodighed fra seerne af videoen. Afslutningsscenen symboliserer at selvom du føler dig nede og fanget så er der altid en udvej hvis du er målrettet”. 

Videoen er det andet kreative projekt fra Soleima og Jonas Bang der er lavet i samarbejde med Pxjects som er Mercedes-Benz’s kulturlaboratorie. ”Soleima og Jonas Bang har endnu engang skabt en musikvideo, der er en fryd for øjet” fortæller Signe Christiani på vegne af Prxjects. ”Derudover har den rent faktisk også nogle dybere temaer. Og netop Sarahs evne til at forene popmusikkens almengyldighed og umiddelbarhed med en sprudlende kreativitet og et menneskeligt nærvær er noget af grundlaget for, hvorfor vi er så store fans af netop hende”.

Low Life er første single fra Soleima i 2018 og hun forlod et stærkt 2017, som bød på en P3’s uundgåelige, udgivelse af sit debut minialbum, shows på mange festivaler heriblandt Heartland Festival, Musik i Lejet, The Great Escape og By:Larm, optræden på P3 Guld samt at vinde Årets talentpris til samme show, en nominering til Årets Nye Navn til årets Danish Music Awards og sidst men ikke mindst hendes tre første headline shows i eget navn hvoraf 2 gik udsolgt allerede en måned inden koncerten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA