Heartland Festival offentliggør fire nye navne

Heartland Festival offentliggør fire nye navne

Heartland Festival har netop offentliggjort fire nye navne: Rocklegenden Patti Smith og tre danske artister, Marie Key, Liss og Mew gæster Egeskov Slot på Midtfyn i dagene 31. maj til 2. juni 2018.

71-årige Patti Smith er en vaskeægte legende. I mere end fire årtier har hun været et af de vigtigste navne på den internationale musikscene. Hun debuterede i 1975 med albummet Horses, som har fået klassikerstatus, og hun har udgivet ti yderligere albums siden da, senest Banga fra 2012. Samtidig er hun en markant forfatter, der både har udgivet digtsamlinger og erindringer, ikke mindst den meget roste selvbiografi Just Kids, der udkom i 2010. Hun indtog en 47. plads på Rolling Stone Magazines liste over de 100 største artister siden fødslen af rock and roll og blev medlem af Rock and Roll Hall of Fame i 2007.

Patti Smith er en hyppig gæst i Danmark, men hun bliver ved med at trække fulde huse. Hendes seneste Danmarksbesøg var også ved et slot, Sostrup Slot på Djursland, 10 kilometer nord for Grenaa i august 2017. Her uddelte GAFFAs anmelder Espen Strunk fem stjerner og kaldte koncerten ”omtrent lige så fremragende, som man turde forvente”. Læs hele anmeldelsen her.

På Heartland Festival kan ikonet opleves i selskab med sit band, der består af guitaristerne Lenny Kaye og Jack Petruzzelli, trommeslageren Jay Dee Daugherty og Tony Shanahan på bas, og Patti Smith vil traditionen tro spille numre fra hele sit bagkatalog.

"Patti Smith er et sandt ikon og en af de artister, der har stået allerhøjest på vores ønskeliste siden Heartlands begyndelse. Hun er en legende, der som få har formået at holde sig aktuel både som forfatter, sangskriver og kunstner igennem snart fem årtier. I dag står hun som en af de største inspirationskilder for mange af de senere års nye, store kunstnere. Det er en kæmpe ære og en milepæl i festivalens historie, når vi kan byde Patti Smith velkommen på Heartland til sommer,” siger Ulrik Ørum-Petersen, musikprogramchef og direktør for Heartland Festival.

Tre danske artister på musikprogrammet

Ud over Patti Smith føjer Heartland Festival også tre danske navne til musikprogrammet.

Det er tre år siden, Marie Key senest var albumaktuel, men dette forår udsender hun et nyt album, hendes fjerde soloalbum, hvorfra man allerede har kunnet lytte til singlerne "Bruge dig", "Giganter" og senest "Regn" – forhåbentlig ikke en indikator for vejret på festivalen, hvor begge musikscener er udendørs.

Den unge Aarhus-kvartet Liss begyndte at gøre opmærksom på sig, da de endnu var teenagere i 2015, hvor blandt andre Pharrell Williams kastede sin kærlighed på firkløveret og gav dem spilletid på sin radiokanal på Apple Musics radiostation Beats 1. Samme år spillede bandet til GAFFA-Prisen, og året efter udgav de den anmelderroste debut-ep First og var på forsiden af GAFFA. Siden trak de sig tilbage for at arbejde på deres endnu ikke udsendte debutalbum – de aflyste endda deres planlagte koncert på sidste års NorthSide af samme årsag – så mon ikke det er på gaden, når de indtager Heartland?

Mew kunne sidste år fejre 20 års jubilæet for deres debutalbum og udgav samme år deres syvende studiealbum Visuals, det første uden guitaristen Bo Madsen, som nu er aktuel med bandet Turbolens. Mew er kendt for storladen og melodisk rock med Jonas Bjerres karakteristiske lyse vokal i centrum og for deres gennemarbejdede visuals til koncerter.

Med dagens offentliggørelser tæller musikprogrammet nu i alt 13 navne. Ud over Patti Smith, Marie Key, Liss og Mew kan man opleve The The, LCD Soundsystem, Grizzly Bear, Lykke Li, MØ, Rag’n’Bone Man, C.V. Jørgensen, Benal og Cory Henry & The Funk Apostles samt talks-navnet Salman Rushdie. De kommende måneder vil der blive føjet mange flere navne til programmet inden for både Music, Talks, Art og Food, inden Heartland Festival løber af stablen for tredje gang på Egeskov Slot fra den 31. maj til den 2. juni 2018.

Varm op med Patti Smith-klassikeren "Gloria" – åbningsnummeret på hendes debutalbum Horses fra 1975 og en sang, hun meget ofte spiller live. Sangen indeholder elementer af Van Morrisons nummer af samme titel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA