x

Lorde måtte ikke optræde solo til Grammy – men mændene måtte gerne

Lorde måtte ikke optræde solo til Grammy – men mændene måtte gerne

Ønsket er som regel, at de der er nominerede til årets album, optræder til Grammy Awards. Det ønske blev i år dog ikke opfyldt, da både Jay-Z og Lorde takkede nej – Lorde måske grundet uretfærdig behandling.

Ifølge TMZ skulle Lorde kun have fået tilbuddet om at være en del af en Tom Petty-hyldest og måtte altså ikke fremføre en af sine egne sange fra sit nominerede album, Melodrama. Frustrationerne fra den 21-årige Lordes side bliver endnu lettere forståelige, når det tages i betragtning, at alle de andre nominerede i kategorien, Childish Gambino, Jay-Z, Kendrick Lamar og Bruno Mars, fik lov til at optræde med deres egne numre – og ikke mindst, så var de alle mænd. Jay-Z takkede også nej, med den begrundelse at han hellere ville overvære showet fra salen, og det gjorde han så sammen med ægtefællen Beyoncé og parrets ældste barn, femårige Blue Ivy.

Lordes album Melodrama har ellers fået rigeligt med ros og buzz siden dets ankomst i juni 2017, og sange som “Green Light” og “Perfect Places” har ikke været til at undgå på alverdens radiokanaler og streamingtjenester.

LÆS OGSÅ: Lorde gav en fest på Roskilde Festival, men ikke mere end det.

New York Times har også kritiseret mængden af kvinder, der har været nominerede til The Grammy Awards. Lordes mor Sonya Yelich delte et billede online af et udklip derfra med ordlyden: “Af de 899 mennesker nomineret inden for de sidste seks års Grammy Awards, fandt rapporten kun ni procent, der var kvinder. Dette år er Lorde den eneste kvindelige nominerede for årets album; hun står ikke på planen til at skulle optræde.” Kvindelige kunstnere som SZA og Kesha vandt heller ikke noget til nattens show, hvor SZA var nomineret hele fem gange – det var en kæmpe som JAY-Z dog også, hele otte gange, og han måtte ligeledes gå tomhændet hjem. En af de få kvinder, der vandt, var Alessia Cara, der modtog prisen Best New Artist.


Grammy-produceren Ken Ehrlich udtaler til Variety: "Jeg ved ikke, om det var en fejl (ikke at lade Lorde optræde som solist, red). Disse shows handler om at træffe nogle valg. Vi har en kasse, og den bliver fyldt. Hun lavede en fremragende plade. Vi kan ikke tilfredsstille alle."

Lorde selv ankom også til awardshowet med en kjole, der havde et Time’s Up-relevant citat syet på fra kunstneren Jenny Holzers “Inflammatory Essay”, der lyder: “Rejoice! Our times are intolerable. Take courage, for the worst is a harbinger of the best. Only dire circumstance can precipitate the overthrow of oppressors. The old and corrupt must be laid to waist before the just can triumph. Contradiction will be heightened. The reckoning will be hastened by the staging of seed disturbances. The apocalypse will blossom."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA