x

Festival nægter at tage morddømt musiker af plakaten

Festival nægter at tage morddømt musiker af plakaten

Over 70.000 underskrifter er blevet indsamlet mod festivalen Papillons de Nuit, efter at arrangørerne har booket den morddømte franske sanger Bertrand Cantat som en af de optrædende til årets udgave.

Festivalen afholdes i Frankrig, nærmere bestemt i Saint-Laurent-de-Cuves, og er nu kritiseret for at booke den tidligere Noir Désir-frontmand Bertrand Cantat til en koncert den 18. maj.

Cantat blev dømt for at have gennembanket sin kæreste, skuespilleren Marie Trintignant på et hotelværelse i Vilnius i Litauen i 2003. Cantat ringede først flere timer senere efter en ambulance, og Marie Trintignant døde på sygehuset af sine skader.

Cantat blev idømt otte års fængsel, men prøveløsladt i 2007 efter at have afsonet fire år.

Bertrand Cantat var sanger i det populære rockband Noir Désir, som var aktive fra 1983, til Cantat blev fængslet. De forsøgte et comeback, da han blev løsladt, men blev mødt af voldsom kritik og gik derpå i opløsning. Cantat dannede siden duoen Détroit, der har udgivet to relativt succesfulde album. Han udgav 1. december sidste år sit første soloalbum, Amor Fati og tager snart på en længere turné, der blandt andet – efter planen – bringer ham forbi Papillons de Nuit-festivalen.

En kampagne kræver nemlig nu, at musikeren fjernes fra årets festivalprogram, og indtil nu har over 70.000 mennesker skrevet under på kampagnen, skriver Pichfork.

LÆS OGSÅ: Fransk musikmagasin kritiseres for dette forsidebillede

The Guardian rapporterer også, at festivalen hidtil har afvist kritikken og forklaret, at det kun bør være det kunstneriske aspekt, der indgår i booking af deres kunstnere.

Sidste år blev det franske musikmagasin The Inrockuptibles angrebet af kritikere efter at have haft den dømte morder på forsiden.

Som en ekstra tragisk sidehistorie begik Cantats kone Krisztina Rády – som han var sammen med før mordet på Marie Trintignant og siden fandt sammen med igen – selvmord ved hængning i 2010 i sit hjem, mens Cantat var i huset. Cantat blev undersøgt, men ikke mistænkt i forbindelse med dødsfaldet.

 

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA