x

Baest skriver kontrakt med stort metalselskab

Baest skriver kontrakt med stort metalselskab

Det aarhusianske dødsmetalband Baest skriver kontrakt med det tyske pladeselskab Century Media Records.

Beast, der med en magtdemonstation optrådte til årets GAFFA-Prisen med stående bifald, blev dannet i oktober 2015, og siden er det kun gået en vej, fremad. Nu kommer dagen, hvor dødsmetalbandet underskriver en worldwide-aftale med et af de største metallabels, Century Media Records, der startede i Dortmund, Tyskland i 1988 og i dag har kontorer verden over.

Bandet debuterede på live-scenen i april 2016 ved at åbne den aarhusianske metalfestival Royal Metal Festival, og siden da har de spillet lige over 50 shows lige fra Mono Goes Metal Festival, Aalborg Metal Festival, Wacken Open Metal Battle (konkurrence om at spille på verdens største metalfestival Wacken Open Air i Schleswig Holstein med 80.000 gæster) til Copenhell, Roskilde Festival, Eurosonic Festival i Holland samt en headliner-turné i Tjekkiet og Slovakiet.

Baest udgav deres ep Marie (Magdalene) i oktober 2016 på cd og digitalt, hvor vinyl-udgaven så dagens lys i marts 2017. De lover et fuldlængde-album, Danse Macabre, i sommeren 2018. Deres svenskinspirerede Boss HM2-pedal-dødsmetalmetal har banet vejen frem for det unge band, og nu bider udlandet sig på. Boss HM2-pedalen er den typiske "svensker-pedal", hvor bandet da også har ladet sig inspirere af bands som svenske Bloodbath, Grave, Entombed og Dismember, der er kendte for deres modstandsdygtige Boss HM-2-guitarpedal, og med bandets intensitet på scenen er der altid levende energi, når Baest spiller.

"Signingen med Century Media er mere end en drøm, der kommer i opfyldelse. Fra den største periode med heavy metal nogensinde er Century Media den perfekte label til Baest, der har signet legendariske bands som Demolition Hammer, Grave, Unleashed og selvfølgelig Bloodbath. Fyrene har en fantastisk smag og balls så store som HM-2-tonen. Vores debut, Danse Macabre, fortjener den bedst mulige lancering, og Century Media gør det muligt. Century Media-tilhængerne kan forvente et old-school death metal-album, der hædrer genrens forfædre, perfektionister og legender, men med en brutal og konceptuel sand aura hertil. Dette er dødsmetal med en tidløs appel," siger bandet.

Jens Prüter, chef for A&R, Century Media Records Europe, udtaler:

"I januar besøgte jeg Copenhell Freezes Over, hvor Copenhell-festivalen præsenterer danske talenter for fans og internationale forretningspartnere – det er ligesom South By South West, bare mere metal og meget koldere, ha ha. Jeg havde allerede hørt nogle gode ting om Baest, og Jeppe (Nissen, red.) fra Copenhell havde sørget for, at jeg ikke gik glip af dem på den udsolgte Vega-klub. Det sker sjældent, at en flok forretningsfolk øjeblikkeligt blæses væk af et bands rene styrke, men det var vi alle, og jeg kunne ikke holde tilbage med at skrive kontrakt med dem til Century Media. Vi er meget stolte over at offentliggøre dette nordiske dødsmetal-bæst til menneskeheden og håber, I vil kunne lide dette lige så meget, som vi gør! Tak igen til Jeppe Nissen fra Copenhell og Anders Meisner fra Music Export Denmark – og selvfølgelig til Baest!"

Ydermere kan det i dag offentliggøres, at bandet spiller på den tyske metalfestival Summer Breeze Festival, der befinder sig i Dinkelsbühl i Sydtyskland den 15.-18. august og besøges af cirka 15.000 gæster. Flere datoer i forbindelse med udgivelsen af Danse Macabre er snart på vej.

Oplev Baest live 2018:

7. april – Tallinn Music Week (EE)
12. april – 1000Fryd, Aalborg
21. april – Springtime Slaughter, Forbrændingen, Albertslund
5. maj – MetroMusik, Slagelse
10.-11. maj – Spot Festival. Aarhus
25. maj – Lavukstock, Kæbenhavn
26. juni – Tuska Open Air (FIN)
15.-18. august – Simmer Breeze Open Air (DE) 
…Flere datoer på vej…

LÆS OGSÅ: Se dødsmetalgruppen Baest smadre GAFFA-Prisen

Se musikvideoen til "Crosswhore" fra deres kommende album, Danse Macabre, her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA