x

Verdens første Bowie-statue vandaliseret efter 48 timer

Verdens første Bowie-statue vandaliseret efter 48 timer

En David Bowie-statue i den britiske by Aylesbury er blevet udsat for vandalisme, blot 48 timer efter at den blev indviet.

David Bowie blev hyldet i weekenden med indvielsen af en statue af ikonet i den britiske by Aylesbury. Statuen, der ifølge NME er verdens første af sin slags, deler nu vandene.

Aylesbury er netop byen, hvor David Bowie i januar 1972 først optrådte med sin Ziggy Stardust-karakter. Det var også i Aylesbury, hvor han optrådte med sange fra albummet The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars flere måneder før deres udgivelse.

Statuen har kostet 100.000 pund og er skabt af Andrew Sinclair. Han brugte derefter et ansigt af Bowie fra filmen The Man Who Fell To Earth for at genskabe musikikonet. Statuen har fået navnet Earthly Messenger og viser Bowie som sig selv og som Ziggy Stardust-figuren. Statuen er bygget sådan, at den vil spille en Bowie-sang for hver time.

Selvom hundredevis af fans deltog i indvielsesceremonien, har der også været modstand. Efter blot 48 timer efter indvielsen blev statuen vandaliseret, da nogen blandet andet havde spraymalet "giv mad til de hjemløse først" foran Bowie-statuen.

LÆS OGSÅ: GAFFAs læsere: Dette er den bedste kærlighedssang


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA