x

Metalfans "reddet" af politiet efter forveksling med selvmordskult

Metalfans "reddet" af politiet efter forveksling med selvmordskult

En gruppe metalfans blev angiveligt "reddet" af politiet i Skotland i weekenden, efter en forbipasserende mistænkte dem for at være medlemmer af en selvmordskult, skriver NME

Gruppen havde camperet på en ø i Loch Leven, Perthshire og bestod af tre voksne mænd samt to 10-årige børn, et 7-årig barn og en hund. Ifølge The Guardian havde de tre mænd hygget sig og drukket øl omkring et bål, alt imens deres børn sov trygt i et telt, da hændelsen fandt sted søndag aften den 8. april.

Beredskabstjenesterne skulle eftersigende have lanceret en fullblown redningsaktion med helikopter, brandbiler, ambulancer og redningsbåde, efter et tip fra en forbipasserende. En bilrude blev tilmed smadret i et forsøg på at finde en selvmordsbesked. Mændene blev ydermere afhørt af politiet, da man var bange for, at der også var tale om kidnapning af børnene.

LÆS OGSÅ: Baest og I'll Be Damned smadrer landets scener til efteråret

"Af en eller anden grund havde politiet fået et tip om, at vi kunne være i alvorlig fare, og de kom for at redde os," har Panagiotis Filis udtalt til The Guardian. Han er til dagligt foredragsholder og grundlægger af Black Metal Brewery. "De gjorde virkelig et godt stykke arbejde med at redde os, det eneste problem var, at vi ikke behøvede at blive reddet."

Den tredje voksen fra gruppen, David Henderson, lærer og musiker, fortalte The Scotsman, at redningaktionen "fik os til at føle, at vi gjorde noget forkert. Men vi vil bare tage på vild camping, drikke øl og lytte til heavy metal-musik." En af børnene beskrev hændelse som "ret skræmmende, fordi jeg troede, de skulle arrestere nogen".

En erklæring fra Politiet i Skotland lyder: "Vi blev kaldt op grundet bekymring for en gruppe mennesker søndag klokken 19.00. Forespørgsler blev gennemført sammen med Scottish Fire og Rescue Service, og de blev alle flyttet i sikkerhed ved midnatstid."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA