x

Udenlandsk festivalgigant ude af NorthSide og Tinderbox-samarbejde

Udenlandsk festivalgigant ude af NorthSide og Tinderbox-samarbejde

Den tyske koncertkoncern FKP Scorpio er ikke længere en del af Tinderbox og NorthSide.

Den tyske festivalgigant FKP Scorpio Konzertproduktionen GmbH har solgt sine andele i Tinderbox og NorthSide til danske Down The Drain Holdning ApS. Det betyder, at Down The Drain nu er majoritetsejere af de to festivaler, Komos, Haven Festival og koncertarrangøren Beatbox Entertainment Aps.

– Vi har i længere tid ønsket at konsolidere festivalerne under Down The Drain-paraplyen, som i dag fungerer som Nordens største uafhængige koncert- og festivalarrangør, og vi er glade for, at det nu er faldet på plads, udtaler Brian Nielsen, CEO i Down The Drain Group.

Salget betyder, at Down The Drain bliver en af de største arrangører på det danske marked – dog overgået af den amerikanske mastodont Live Nation, der stadig er de største på verdensplan. Også Live Nation har i de seneste ti år etableret deres egne musikfestivaler i Danmark – nemlig Copenhell og Heartland.

FKP Scorpio er dog ikke helt ude af festivalmarkedet – de ejer stadig over 14 festivaler rundt om i Europa og har desuden beholdt en mindre andel i Beatbox Entertainment, der blandt andet står for bookinger som Arctic Monkeys, der gæster Royal Arena den 27. Juni.

Vi afventer i øjeblikket en udtalelse fra Esben Marcher, der er sekretariatschef hos Dansk Live om betydningen af dette salg. Opdatering følger...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA