x

Avicii er død – han blev 28 år

Avicii er død – han blev 28 år

Stjerneproduceren Avicii er død.

”Han befandt sig i Muscat, Oman og blev fundet død fredag eftermiddag lokal tid”, skriver pressekontakten Ebba Lindqvist fredag aften, skriver DN.

”Familien er ødelagte, og vi beder jer om at vise hensyn og lade dem være i fred i denne svære tid. Der kommer ikke flere udsagn nu”, skriver hun videre.

Avicii, aka Tim Bergling, fik enorm succes som producer og dj. I årene 2011 til 2014 fik han pladserne 3-6 på DJ Mag's liste over verdens 100 bedste dj's.

Han slog internationalt igennem 2011 med singlen "Levels". Sangen indeholder samples fra "Something's Got a Hold on Me" med Etta James

Artiklen fortsætter under videoen

I september 2013 kom debutalbumet True. Førstesinglen, "Wake Me Up", med Aloe Blacc på vokal, kom den 17. juni 2013 og blev en global succes. Han fik senere den svenske regerings musikeksportpris for sit internationale gennembrud. 

Gennem årene har Avicii samarbejdet med giganter som Madonna, Coldplay, Wyclef Jean og Robbie Williams.

I 2016 trak Avicii sig tilbage fra turnélivet, men fortsatte med at skabe musik i studiet, senest på ep'en Avīci (01) fra august 2017. I et langt interview med The Hollywood Reporter sagde den svenske artist, at han var tvunget til at gøre det på grund af sit helbred. Blandt andet har han lidt af betændelse i bugspytkirtlen, delvis grundet overdrevet alkoholindtag, ligesom han har fået fjernet sin galdeblære og blindtarm.

– Scenen var ikke for mig. Men det var ikke de store shows og musikken, det var alt det andet rundt omkring, som ikke rigtigt kom naturligt for mig. Jeg er generelt en meget introvert person. Det var meget svært for mig og gav mig for meget negativ energi, synes jeg, sagde han blandt andet i interviewet.

Året efter turnéstoppet kom dokumentaren Avicii: True Stories, hvor han i et nærgående portræt giver et billede af, hvordan han følte og oplevede karrierens op- og nedture. Dokumentaren kan streames på Netflix.

Avicii blev 28 år. Tak for musikken. Hvil i fred.

 

LÆS OGSÅ: Den svenske dj-stjerne gav publikum noget, de kunne synge med på – anmeldelse fra Smukfest, 2015

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA