x

Israelske Netta løb med sejren i Lissabon

Israelske Netta løb med sejren i Lissabon

Bookmakernes mellemøstlige favorit levede op til favoritværdigheden og sejrede i den portugisiske hovedstad.

Der var lagt op til en af de mest spændende Eurovisionfinaler længe, da den 63. udgave af Eurovision Song Contest lørdag aften rullede over tv-skærme verden over. I år blev det den israelske sangerinde Netta med nummeret "TOY", der kunne hæve det eftertragtede glastrofæ over hovedet, da de sidste point var afgivet lørdag nat.

Vindernummeret, der fra start har været favorit hos bookmakerne, er en kommentar til den globale #MeToo-kampagne, og nummeret scorede højt både blandt fagjuryerne og seerne rundt i Europa. Med i kapløbet om sejren var også Cypern, Østrig og Sverige, der tog de efterfølgende placeringer.

Sejren er Israels fjerde i Eurovisionsammenhæng og betyder, at musikfesten, der også går under den mere uofficielle titel som EM i popmusik, skal afholdes i enten Jerusalem eller Tel Aviv til næste år.

Det danske bidrag, Rasmussens "Higher Ground", var ikke særligt populært blandt fagjuryerne, der efter første del af pointgivningen placerede de skæggede mænd helt i bund. Til gengæld var tv-seerne vilde med de danske vikinger, hvor de sang sig til en femteplads. Efter sammenlægningen af pointene endte Danmark med en plads som nummer 9, der må siges at være mere end godkendt.

Se Netta fremføre vindersangen ved finalen:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA