x

Ny dansk festival er klar med de første navne

Ny dansk festival er klar med de første navne

Den danske koncertarrangør smash!bang!pow! præsenterer sin første musikfestival i København: Journey.

Journey er en helt ny endagsfestival, der finder sted den 29. september i Den Grå Hal. Festivalen vil i fremtiden blive afholdt mindst to gange om året.

Journey fokuserer på aktuelle, moderne og nyskabende kunstnere, der rykker grænser. Festivalen vil inkludere en væsentlig andel musiknavne, som aldrig har spillet i Danmark før.

De første navne på plakaten er:

Nilüfer Yanya (billedet, UK)

Nilüfer Yanya fra London har både britiske og tyrkiske rødder, og festivalarrangøren sammenligner hende med store sangerinder og sangskrivere som Nina Simone, Cat Power og Amy Winehouse. Koncerten bliver hendes første i Danmark. Hvis du ikke kender Nilüfer Yanya endnu, så er nummeret "Baby Luv" fra hendes debut-ep et skønt nummer her i forårssolen.

Octavian (UK)

Octavians musik er en blanding af hiphop, r&b, dancehall, grime og house. Medier som Pitchfork og BBC har spået ham en gylden fremtid, selvom han indtil videre kun har udgivet tre sange, og Drake er også fan – for nylig dansede han til Octavians nummer "Party Here" i en video på Instagram. Octavian spiller ligesom Nilüfer Yanya sin første koncert i Danmark på Journey.

Journeys Kasper Bisgaard udtaler:

"I 10-året for smash!bang!pow! som koncertarrangør og leverandør af artister til diverse danske festivaler kaster vi os nu ud i at skabe vores eget event, hvor mulighederne står åbne for, hvad det kan udvikle sig til. Journey er først og fremmest en musikfestival med fokus på både stemning og kulturen for publikum samt – allervigtigst – musikken. Vi kommer til at præsentere nogle af de nye spændende artister, vi mener har dét ekstra. Samtidig også "gamle" bands og kunstnere, der fra udgivelse til udgivelse konstant holder sig aktuelle, og som vi føler er undervurderede. Vi prøver samtidig at starte ud simpelt, med fokus på kortere, fede koncerter, så folk på én aften får et udpluk af nogle af de bedste nye artister pt."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA