Nyhed

Det kan du forvente af Björk på NorthSide

GAFFA.dk – Alt om musik

Björk tog i aftes hul på sin nye turné på festivalen All Points East i Victoria Park i London, en turné, der bringer hende til NorthSide 2018 i næste uge.

The Telegraph kan rapportere, at den islandske kunstner traditionen tro bød på et spektakulært sceneshow.

Björks optræden begyndte med et citat af den persiske digter og mystiker Rumi (1207-1273, red.), der rullede over storskærmen: "Hinsides idéerne om rigtigt og forkert / er der en mark. Jeg vil møde dig der."


Björk var klædt som en orkidé med perler som øjne, og ligesom på hendes seneste album Utopia bød instrumenteringen primært på masser af fløjter samt elektronik. Sætlisten – spoiler alert! – bestod overvejende af sange fra dette album, tilsat udvalgte ældre numre, både hits som "Isobel" og "Human Behaviour" (sidstnævnte ifølge setlist.fm for første gang siden 2007) og lidt mindre kendte sange.

Meldingerne om Björks optræden var ifølge The Telegraph delte. Nogle mente, at showet var selvhøjtideligt og kedeligt, mens andre syntes, det var på et højt kunstnerisk niveau. En teknisk fejl resulterede desværre i, at hendes optræden ikke blev vist på storskærmen, hvor man i stedet kun kunne se billeder af hvedemarker og computeriserede blomster. The Telegraphs anmelder tager dog jahatten på og uddeler fire ud af fem stjerner.

LÆS OGSÅ: Se Björks første optræden på tv i otte år


Se Björk fremføre "The Anchor Song" til Later... with Jools på britisk tv i sidste uge her:

ANNONCE