x

Nibe Festival sætter fokus på lokale talenter

Nibe Festival sætter fokus på lokale talenter

Den nordjyske festival byder på både lokal rock og ditto dj's på campingscenen

Nibe Festival 2018 løber af stablen i Skalskoven den 4.-7. juli, og programmet er nu klar på campingscenen Chill & Champ. Området vil ud over musik byde på både beachvolley, fodboldpool, bordtennis, bordfodbold, pop-up konkurrencer, afslapning i sækkestole, brætspil med mere. Chill & Champ er stedet, hvor man både kan slappe af og få en musikalsk oplevelse. 

Chill & Champ sætter i år fokus på nordjyske bands og dj's. Festivalleder og musikbooker Peter Møller Madsen siger følgende om årets program: "Det har været vigtigt for os, at vi, bl.a. på vores campingscene i Chill & Champ fokuserer på nordjysk musik og samtidig også på vækstlaget".

De nye navne er:

Wolff

Wolff er en rapper, der udfordrer hip-hoppens rammer og bringer et friskt pust til dansk urban-musik. GAFFA beskriver Wolff som et "nyt aalborgensisk hip hop-håb", som formår at levere en ny og poetisk stemme på den danske rapscene. 

Jonas Schou

Den nordjyske sanger og sangskriver Jonas Schou har med sit debutalbum Hverdagsmennesket, Sortseeren og Drømmeren fået sat sit sangskriveri og melodiske poesi på det landkortet med sange om følelsesliv, tanke og drømme.

Lillevangen

Lillevangen leverer energiske og dybsindige numre, og bandet formår at skabe diversitet i deres performances. Lillevangens lydbillede er kendetegnet ved elektroniske elementer fra synthesizers i samspil med hiphop-beats, jazzede akkorder og de to forsangeres flerstemmige vokaler.

Aztek

Aztek blev dannet i 2015 i Aalborg med en vision om at dykke ned i rockens facetter og muligheder. Musikken beskrives som harmonisk eksperimenterende, kontrastfuld og kraftfuld. Til august er bandet klar med deres andet studiealbum Perfect Imbalance. 

Zjakalen

Zjakalen blander posen til sit show, og spiller både kultklassikere som "For Stiv Til At Knep" og "Liderkarl", men også rolige og stemningsfyldte sjælere som "Gennem Livet". Udover numrene fra det efterhånden store bagkatalog, vil der også blive disket op med helt nye sange.

Vest Kys

Vest Kys spiller klassisk dansk pop med tråde tilbage til 80’erne såsom elektrowave og byder på heftige trommer, guitar, punkbas og en upoleret lyd. Den første single er mixet af svenske Stefan Boman, der også har produceret albums for navne som Kent, Robyn og Morten Harket. Med på kor har bandet fået Michael Falch.

2nd Strike

2nd Strike spiller pop, elektronisk musik og progressiv rockmusik med referencer til Twenty One Pilots. Stilen med deres sammensmeltede lyd kan bedst kategoriseres som rage-pop. Efter en sejr i Make It Rock og en koncert som support for Carpark North har 2nd Strike god vind i sejlene.

LÆS OGSÅ: Nibe Festival klar med det fulde program

Dj's på Chill & Champ:

Frekvens er et aalborgensisk kollektiv af dj’s startet i 2013 De har modtaget en Danish Deejay Award for "Årets Danske Event" for deres event sammen med og under sidste års Metropol Festival. Frekvens bringer fem dj's til Nibe:

Rasmus Vels (deep/progressive house)

Mathias Lund (classic/future/deep house)

Runge (techno/lounge)

Max Puxi (house/disco/techno)

Møgelmose (house)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA