x

Black metal-fænomenet Ihsahn gæster Danmark for første gang nogensinde

Black metal-fænomenet Ihsahn gæster Danmark for første gang nogensinde

Ihsahn rusker op i black metal-rødderne og får Lille Vega til at skælve.

Den norske Emperor-frontmand sætter nye, kunstneriske standarder med soloprojektet Ihsahn. Tirsdag den 30. oktober bliver Lille Vega rusket igennem af black metal og progressive toner.

Norske Ihsahn regnes som en af de mest legendariske kunstnere i metalgenren. Manden bag alteregoet Ihsahn har det borgerlige navn Vegard Sverre Tveitan og har siden 1991 været frontmand for black metal-pionererne Emperor. Både solo og sammen med Emperor har Ihsahn opbygget et ry som en af de mest kreative kræfter inden for genren. I år udgav han sit syvende soloalbum, Ámr.

Emperor har udgivet flere legendariske albums inden for norsk black metal, heriblandt In the Nightsight Eclipse (1994) og Anthems to the Welkin at Dusk (1997).

I 2006 debuterede Ihsahn som soloartist. Lyden forbliver forbundet til sine rødder i black metal, men alt fra skæv kunstrock til avantgarde-jazz og eksperimenterende, mørk electronica bliver inddraget i det færdige resultat.

LÆS OGSÅ: Copenhell-talsmand: – Den bedste festival nogensinde – med en ærgerlig afbrænder

Ámr er fordybende progressiv ekstrem-metal med stemningsfulde synthesizers. "Hvert album ønsker jeg at gøre til det mørkeste album nogensinde. Med en bred vifte af musikalske påvirkninger ender jeg ofte op med kontrastelementer. I sidste ende kommer det virkelig til metoder og perspektiver, der holder mig begejstret i forhold til, hvad jeg arbejder på. Hvis jeg ikke er begejstret for det, kan jeg ikke forvente, at nogen andre er," udtaler Ihsahn.

Med sig som support har Ihsahn australske Ne Obliviscaris (der senest gæstede Royal Metal Fest i Aarhus) samt norske Astrosaur.

Billetsalget starter torsdag den 28. juni kl. 9:00.

Se sangtekstvideoen til "Wake" fra Ámr her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA