x

Haven Festival skruer ned for antallet af gæster

Haven Festival skruer ned for antallet af gæster

Som et usædvanligt tiltag for en ung festival vælger Haven Festival at skrue ned for publikumskapaciteten og samtidig skrue op for produktionen på sit andet år for at øge intimiteten.

Festivalen lancerer også eksperimenter med opvaskelige genbrugsglas og øget fokus på velgørenhed.

Den 10-11. august åbner Haven Festival i Refshaleøens industrielle omgivelser til bands som Kraftwerk 3D, Arcade Fire, Nils Frahm, Brockhampton med flere. Der vil være et stort udvalg af mad samt øl fra alle verdenshjørner, herunder Mikkellers nye Haven-øl.

Færre gæster og forbedret plads

Som enhver førstegangsfestival havde Haven sidste år nogle logistiske og produktionsmæssige udfordringer, der kunne løses bedre. Det har efter grundige overvejelser ført til nogle betydelige ændringer i årets festivalplanlægning.

LÆS OGSÅ: Video: Vi kører Saveus til Roskilde og karrierens største koncert

"Efter sidste års succes med over 20.000 gæster har det selvfølgelig været fristende at fortsætte med så mange gæster som overhovedet muligt og bare køre fuld smadder derudad. Men vi kunne ikke følge godt nok med sidste år – der var for mange køer til toiletter, barer og madboder, og på visse tidspunkter var det svært at komme rundt på pladsen. Sådan en festival vil vi ikke være, så vi har truffet en beslutning om at skrue drastisk ned for antallet af gæster, skrue op for produktionen, rykke rundt på pladsen og vokse i takt med vores evner frem for vores popularitet," udtaler Sigurd Hartkorn Plaetner, talsmand og pressechef for Haven.

Festivalen har valgt at placere årets fem musikscener anderledes, så det giver lettere bevægelighed på pladsen, flytte gangbroen, øge antallet af toiletter pr. festivalgæst, optimere mad- samt ølboder og skrue ned for antallet af gæster på festivalen. Haven oplyser ikke, hvor mange billetter, der er til salg, men det er i år betragteligt færre end sidste år.

Hør nummeret "Robots" (1978) af Kraftwerk her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA