x

GAFFA kørte flere bands til Roskilde – se alle videoerne her

GAFFA kørte flere bands til Roskilde – se alle videoerne her

GAFFA bragte flere af de Roskilde Festival-optrædende artister til årets fest. Her er en opsummering af dem, der fik et lift – og blev interviewet samtidig.

Saveus

"For Saveus bliver en kæmpe drøm en realitet i dag. Martin Hedegaard og co. skal opleve det, som hundredevis af danske artister drømmer om, når de åbner Orange Scene på Roskilde Festival klokken 18.00. Vi har sørget for, at de er kommet godt frem.

Man tager en tv-vært, en blå camper og et Roskilde-aktuelt band. Så giver man bandet et lift til karrierens hidtil største koncert, og så tager man en skøn snak om, hvordan det egentlig føles i maven. Vi har allieret os med Mattias Hundebøll, tidligere frontmand i Rock Hard Power Spray og nu tv-vært, og vil i løbet af de næste par dage berige gaffa.dk med fire fantastiske videoer.

Vi starter med Saveus, der på få år har taget hele Danmark med storm og cementeret sig som et af Danmarks absolut bedste liveacs. For to år siden stod de på en af Roskildes scener for upcoming artister, og nu er de altså nået helt op i superligaen. 

Vi ønsker drengene held og lykke med dagens koncert. Du kan tjekke, hvordan de ankom i videoen ovenfor."

 

Turbolens

"Bo Rune Madsen har tidligere spillet på Roskilde med Mew, som han forlod i 2015. I år står han i spidsen for Turbolens, og de spiller i dag på Pavilion klokken 12.00. Vi gav Bo og to af ungerne et lift til Roskilde.

Turbolens fik deres livedebut til GAFFA Prisen i 2017, og førstesinglen "Rastløse bevægelser" er gået sin sejrsgang og blev samme år den mest spillede track på P6 Beat. Om projektet har Bo tidligere udtalt til GAFFA:

– Jeg har aldrig spillet med andre end Mew i min karriere, jeg har egentlig aldrig valgt det stringente musikerliv. Det kom bare, og det var, hvad det var. Nu er muligheden i mit liv bare kommet, da mine børn er startet i samme skole, hvor Mew også blev udviklet. Så det var oplagt for mig at vende tilbage til det udgangspunkt. Jeg kan godt lide tanken om den cirkulære bevægelse i vores liv, for har vi meget mere i vores tilværelse end vores historie?

– Det er svært at formulere det konkret, men grundlæggende er det nogle tanker, jeg har gjort mig om verden, og hvor vi er på vej hen. Vi lever i en tid, hvor vores strategier i tilværelsen begrænser os, og vi glemmer kreativiteten. Børnene fungerer nærmest som et billede på, hvad vi mangler. De lærer at leve i verden igennem leg. Den leg har vi glemt, og det går ud over vores kreativitet. Den måde, som videnskab og business foregår på i dag er ikke hensigtsmæssig. Børnene bliver derfor også et svar på den nulfejlskultur, vi så ofte praktiserer. For dem er fejl helt naturligt, og det er utroligt befriende.”"

LÆS OGSÅ: GAFFA Sessions 2018: Her er alle videoerne fra Roskilde Festival

 

Baby In Vain

"Klokken 02.15 indtager de unge musikere Pavilion på Roskilde Festival med deres kompromisløse dommedagspunk. Vi gav dem et lift, og de gav et nummer.

Baby In Vain udgav i slutningen af august 2017 debutalbummet More Nothing, der fik seks fuldfede stjerner af GAFFAs anmelder Simon Nielsen med kommentaren: ”More Nothing er ukontrolleret og vildt, drømmende og altomsluttende. Det er et album, der giver udtryk for en enorm variation, hvor alle aspekter af punkens tunge skyts iscenesættes i musikalsk symmetri.”"

 

Fribytterdrømme og De Underjordiske (se galleri fra øvelejren)

"Hvem er egentlig kongerne af dansk psych? Det finder vi ud af, når Fribytterdrømme og De Underjordiske får et lift til deres absolut vigtigste koncert.

I aften klokken 01.00 indtager både Fribytterdrømme og De Underjordiske Avalon på Roskilde Festival. Sammen. De er blevet booket til at spille samme show. Samtidig. På samme scene. Noget der lige skulle sluges i begge lejre, da de fandt ud af det. For selv om man er venner, så er præmissen om, at man skal dele scene med andre altid en underlig størrelse. Især på Roskilde, der har været en drøm for begge bands i mange år.

De to bands nærer dog ingen 'hard feelings' mod hinanden, og i sidste afsnit af Mattias Hundebøll-serien Ska' vi køre giver vi et lift til forsanger i Fribytterdrømme Lau Ingemann Vinther Pedersen og forsanger i De Underjordiske Peter Kure forud for aftenens koncertbrag.

Se videoen ovenfor, og hvis du vil blive endnu klogere på de to bands, og måske en smule bedre til at adskille dem fra hinanden, så anbefaler vi, at du læser vores skribent Simon Nielsens magasinartikel om de to bands. Han tog med til Falster for at øve op til netop aftenens koncert."

Se galleri fra øvejejren lige her.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA