x

Den danske popsangerinde KING er klar med cubansk inspireret ny single, "MANGO"

Den danske popsangerinde KING er klar med cubansk inspireret ny single, "MANGO"

“Tu eres mi Mango”

Den danske sangerinde KING hverken kan eller skal puttes i bås. Med højenergisk produktivitet og drivkraft står hendes musikalske udvikling ikke stille et eneste øjeblik. Hendes egen artistiske vision er knivskarp og lader sig ikke fastlåse, og således har hendes tidligere singler favnet bredt: Fra mørke, dybe elektrobeats, til sprøde R&B-referencer og kæmpe popbaskere. Hver sang med sin følelse og fortolkning af KINGs mangfoldige kongerige.

På sin spritnye single “Mango” har KING hentet inspiration i sine cubanske aner – en ualmindelig catchy sommersang, der med sin latin-rytmer og spanske vers utvivlsomt bliver soundtracket til sommerens fest.

"I Cuba kalder man ofte en lækker fyr for en ”mango”. Jeg har længe haft lyst til at lave en sang, som fejrer min cubanske arv. Jeg var i studiet og så kom sætningen “Tu eres mi mango" og melodien bare til mig. Derefter skrev sangen nærmest sig selv. Jeg har kæmpet så hårdt for at få sangen ud, og jeg glæder mig virkelig til at dele den med folk derude”, fortæller KING.

For på trods af KINGs utvivlsomme tro på ”Mango”s potentiale skulle sangen igennem flere ører og led, før pladeselskabet til sidst hørte demoen og efterfølgende straks blev overbevist om at udgive nummeret. Tilliden til at kæmpe for sangen kom først og fremmest fra KINGs far, "en kynisk gammel musikant" – som straks tog sangen ud af en masse demoer, hun spillede ham, og sagde "dér er den”!

Resultatet er ulig noget, KING tidligere har udgivet. En helt og igennem autentisk fortolkning af Cubas rige musikalske historie, tilsat moderne popproduktion og feststemning, som vil holde sommeren og dansegulvet i kog.

Om KING:

Modig. Rebelsk. Helt sin egen.

KING laver nuanceret og moden popmusik med attitude og kant. Hun er født i København i 1990 af en cubansk mor og chilensk far. Som 11-årig begyndte hun som danser og har siden etableret sit navn i den europæiske danseundergrund. Som blot 15-årig levede hun af at danse. Med musikken tæt til kroppen, og en fandenivoldsk “vil alt – kan alt”-attitude, kastede KING sig over sang og sangskrivning. KING debuterede på Soundcloud i efteråret 2015 og har siden udgivet en række tracks, som alle har været med til at forme det lydbillede, der i dag kendetegner KING. Inspireret af rap, R&B og pop har KING leget med sine produktioner og stil og fundet ind til sin kerne. Det må ikke være for poleret, det må ikke være for nemt – hun roder op i det gængse, udfordrer grænserne og skubber sig selv. Den visuelle identitet og historiefortælling er helt hendes egen. Der er ikke nogen, som skal fortælle KING, hvor skabet skal stå, eller hvordan livet skal leves. Det ved hun bedst selv.

#Beholdiamking

Følg KING på sociale medier:

www.instagram.com/beholdiamking

https://twitter.com/beholdiamking

www.facebook.com/beholdiamking

Se musikvideoen til "Mango":

Hør "Mango" på din foretrukne streamingtjeneste via dette link


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA