x

Indie-rock-bandet Metric gæster Danmark

Indie-rock-bandet Metric gæster Danmark

Bandet, der netop har annonceret en Europa-turné, svinger vejen forbi Pumpehuset.

Metric er nemlig at finde i Pumpehuset mandag den 29. oktober. Samtidig offentliggør bandet, hvis lyd trækker inspiration fra bands som Depeche Mode, New Order, The Cure og Underworld, deres nye sang "Dark Saturday" som er ude overalt. "Dark Saturday" er den første single fra Metrics kommende album, som udkommer fredag den 21. september.

"Dette er vores syvende album som band", siger frontkvinde Emily Haines, "og vi ønskede, at den første sang, folk hørte fra det, skulle være "Dark Saturday" som en sonisk heads-up om, at vores guitarer er tilbage for fuld kraft. Lyrisk skildrer sangen en dystopisk nattelivsscene med prangende rigdom, hvor uvidende partypiger siger kvalmende ting som: "Jeg er så rig, alt er gratis."

Det er til en afveksling et album, hvor guitarist Jimmy Shaw ikke har co-produceret. I stedet blev producer-hatten givet videre til Justin Meldal-Johnsen, som bandet arbejder sammen med for første gang. Justin Meldal-Johnsen har blandt andet arbejdet sammen med M83, Beck og Nine Inch Nails. Albummet, som er indspillet i Metrics eget Giant Studio i Toronto, blev også mixet af en anden førstegangspartner, Tony Hoffer, som har været krediteret på blandt andre Phoenix', Depeche Modes og Airs udgivelser.

LÆS OGSÅ: Chance the Rapper udskyder album

Musikvideoen til "Dark Saturday", som er instrueret af Metrics mangeårige samarbejdspartner, Justin Broadbent, er også ude nu. 

Billetsalget starter fredag den 20. juli klokken 10:00.

Se musikvideoen til "Dark Saturday" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA