x

Radiohead taler ud om 2012-ulykken

Radiohead taler ud om 2012-ulykken

For første gang i seks år vender Radiohead tilbage til Toronto, efter tragedien i 2012, som dræbte deres tekniker Scott Johnson.

Dengang i 2012, hvor ulykken indtraf, var bandet i gang med forberedelserne til deres koncert i Downsview Park i Toronto, da scenetaget kollapsede ned over den 33-årige tekniker, Scott Johnson. Tre andre blev også såret i ulykken.

I et nyt interview udtaler trommeslageren Phil Selway sig om ulykken og den retssag, som aldrig blev fuldført. 

"Der har ikke været nogle reelle svar. Det er meget frusterende. Uden svarene kan vi ikke forsikre, at en ulykke som denne ikke kan ske igen."

Retssagen brød sammen i efteråret 2017 på grund af en teknikalitet. Der var flere anklager mod koncertarrangøren Live Nation, stilladsfirmaet Optex Staging and Service og teknikeren Dominic Cugliari, anklager som lød på, at der ikke var det rette arbejdsmiljø og -hensyn under scenearbejdet. Live Nation nægede enhver forseelse i sagen. 

LÆS OGSÅ: Radiohead har begået en melankolsk dryppende måneformørkelse af et album, der samtidig hører til blandt deres smukkeste

Radiohead vil spille i Toronto i aften (19. juli) og i morgen (20. juli) for første gang siden ulykken.

Bandets seneste album A Moon Shaped Pool stammer fra 2016, et album som GAFFA uddelte fem ud af seks stjerner til og skrev rosende om: "Det er spækket med bjergtagende sange, der til sammen udgør et af bandets absolut smukkeste udspil til dato."


Se herunder interviewet fra BBC Newsnight.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA