x

Slash tager bladet fra munden om racistisk nummer

Slash tager bladet fra munden om racistisk nummer

Guns N' Roses valgte at fjerne nummeret "One In A Million" på det nyligt udgivne bokssæt fra det ikoniske band. Nu åbner Slash op omkring beslutningen. 

Det kendte nummer fra 1988 har i flere årtier været ramt af hård kritik, og er blevet beskyldt for racisme og homofobi. Nummeret som blandt andet indeholder følgende linjer: "Police and n****rs, that’s right. Get outta my way. Don’t need to buy none of your gold chains today" og "Immigrants and fagots. They make no sense to me. They come to our country. And think they’ll do as they please. Like start some mini-Iran. Or spread some fucking disease".

Gruppen har tidligere annonceret, at de valgte at skrotte nummeret i det nye bokssæt, som samler 76 numre fra bandets lange karriere. Nummeret er det eneste fra albummet Lies, som ikke fik en plads på bokssættet. Guns N' Roses' guitarist, Slash, udtaler nu, at det var en nem beslutning, der blev truffet. 

LÆS OGSÅ: Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators udgiver ny single

"Vi besluttede kollektivt, at nummeret ikke hører hjemme i bokssættet. En beslutning, som hurtigt blev taget", fortæller Slash i et interview med Rolling Stone

I interviewet fortæller Slash videre om sin egen opvækst med en afroamerikansk og britisk far: "Jeg har aldrig rigtig tænkt over, at skulle identificere mig med det ene eller andet. Jeg synes racisme er trist og stygt. Når jeg ser, hvad andre mennesker går igennem, tænker jeg, at det er trist, at vi stadig dealer med racisme - især lige nu, er det en grim periode. Forhåbentlig er det snart ovre".

LÆS OGSÅ: Slash er klar på endnu et Guns N' Roses-album

For nylig åbnede både Axl Rose og Slash op om muligheden for et nyt Guns N' Roses album, og udtalte at alle fra bandet ønskede at lave det, men at de lige i øjeblikket har fokus på deres koncerter. Slash har dog også travlt med sin eget band Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators, som udgiver albummet Living The Dream den 21. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA