x

Denne liste over forbudt musik er både underholdende – og skræmmende

Denne liste over forbudt musik er både underholdende – og skræmmende

En liste fra 1985 er igen kommet frem i mediernes søgelys. Listen viser flere artister, som dengang for 30 år siden var bandlyst på de russiske radiostationer. 

Tilbage i 2014 skrev Ruslands præsident, Vladimir Putin, under på en ny lov, som forbyder en lang række af musiknumre og film. Hvis en film eller et musiknummer er for groft, vil den ikke blive vist eller spillet i landet. Noget som vækker flere minder – for flere årtier tilbage forbød Sovjetunionen radiostationerne at spille en lang række af store vestlige musikalske navne. Se den fulde liste nederst i artiklen. 

Det handler om kunstnere, der ifølge listen glorificerer alt fra vold til erotik. Nogle eksempler er, at AC/DC og KISS glorificerer neo-fascisme, nationalisme og vold, mens Tina Turners musik angiveligt emmer af sex, og Van Halen er lig med anti-sovjetisk propaganda.

LÆS OGSÅ: Er Brian Johnson tilbage i studiet med AC/DC?

Under Den Kolde Krig blev det forventet, at al musik, som blev produceret og spillet på de sovjetiske radiostationer skulle opfylde idealerne, som var bestemt af politiske instanser. De artister, som ikke opfyldte idealerne, endte på listen over musik, som skulle forbydes og ikke lyttes til. Listen gemmer på flere overraskelser, herunder Julio Iglesias, som angiveligt skulle forskønne neo-fascisme, mens The Village People er med til at glamourisere vold.   

Se herunder listen af de "forbudte" artister: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA