x

VIDEO: Få forsmag på Thom Yorkes første filmsoundtrack


Thom Yorke har annonceret udgivelsen af soundtrack-albummet Suspiria (Music For The Luca Guadagnino Film) samt delt en animeret musikvideo til førstesinglen "Suspirium". Se den ovenfor. 

Suspiria indeholder 25 kompositioner fremført af Radiohead-frontmanden, lavet til Luca Guadagninos nyfortolkning af Dario Argentos klassiske gyserfilm fra 1977. Albummet er en blanding af instrumentale versioner lavet til scener i filmen og også mere traditionelle numre, hvoraf nogle omfatter vokal fremført af Yorke. Den melankolske førstesingle, som netop er blevet udgivet, indeholder temamelodien, som går igennem hele filmen. Albummet er sat til udgivelse den 25. oktober.

Filmen, hvis hovedroller bliver spillet af blandt andet Dakota Johnson og Tilda Swinton, vil få biografpremiere i midten af november. Gyserfilmen havde dog allerede første visning her i weekenden under Venice Film Festival. Her udtalte Yorke følgende om albummet og dets udfordringer: "Da de kom og kiggede til mig første gang, producerne og instruktøren, troede jeg at, de var sure, fordi jeg aldrig havde lavet et soundtrack før. Suspiria er et af de legendariske soundtracks. Det var et at de øjeblikke i ens liv, hvor du har lyst til at løbe, men du ved, at du vil fortryde det hvis du gør det," skriver NME.

LÆS OGSÅ: Der er ingen som Radiohead

Lydsporet er blevet produceret af Yorke og Sam Petts-Davies og indeholder bidrag fra London Contemporary Orchestra and Choir. Derudover har albummet også fået fint selskab af Yorkes 17-årige søn, Noah, som spiller trommer på to af numrene – "Has Ended" og "Volk". 

Den 49-årige brite og Radiohead-frontmand har udgivet to soloalbums igennem karrieren, The Eraser fra 2006 og det seneste Tomorrow's Modern Boxes fra 2014. Herudover er det blevet til en lang række albums med rockbandet Radiohead, som samlet set har udgivet ni studiealbums, flere opsamlingsalbums og livealbums – og nu kan Yorke skrive endnu et album på den imponerende diskografi, med soundtrack-albummet Suspiria.

Tracklisten:

Disc 1:
01. A Storm That Took Everything
02. The Hooks
03. Suspirium
04. Belongings Thrown In A River
05. Has Ended
06. Klemperer Walks
07. Open Again
08. Sabbath Incantation
09. The Inevitable Pull
10. Olga’s Destruction (Volk tape)
11. The Conjuring of Anke
12. A Light Green
13. Unmade
14. The Jumps

Disc 2:
01. Volk
02. The Universe is Indifferent
03. The Balance of Things
04. A Soft Hand Across Your Face
05. Suspirium Finale
06. A Choir of One
07. Synthesizer Speaks
08. The Room of Compartments
09. An Audition
10. Voiceless Terror
11. The Epilogue


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA