x

VIDEO: Aksglæde betegner Danmarks unge generation


Ifølge det danske sangskrivertalent Jacob Aksglæde lever vi alle i ”PromilleRomantikken”, hvilket er titlen på hans nye single, udgivet i fredags. Dertil kommer en netop udgivet musikvideo, der udspiller sig live fra Jorcks Passage i Københavns centrum.

En sporadisk opstilling af Aksglædes tremandsbesætning har placeret sig midt i den travle, københavnske passage, hvor kameraet følger forsangeren rundt i dialog med både det fremmødte publikum og de tre musikere. ”PromilleRomantikken” er Aksglædes beskrivelse af den berusede kultur, som Danmarks yngre generation synes at leve i. Med diverse udskejelser, grænsesøgninger og de selvsagte konsekvenser, der hører til.

I sangen vågner en ung fyr op efter nattens sprittågede strabadser og husker tilbage på den pige, han havde en flirt med. Det store problem består i, at han ikke mindes, om flirten var mere end fuldskab – eller om det rent faktisk havde en betydning. ”Vi lever i promilleromantikken, Lagde du noget i det i går? Vi lever i PromilleRomantikken, Sig mig – var det bare for sjov?”, synger han.

LÆS OGSÅ: Aksglæde: Mit soundtrack til livet

Gennem sangens refleksioner finder sangeren frem til, at sådanne alkoholtågede udskejelser snarere er normen end undtagelsen blandt de unge i dagens Danmark. ”PromilleRomantikken” skal altså betegne den tid i dansk kultur, hvor fest, druk og flirt fylder meget, hvortil man kan risikere at stå tilbage med blot halvtomme og ligegyldige oplevelser. Spørgsmålet er, om det hele udelukkende er falsk og overfladisk, eller om festens beruselse ikke blot er en del af det og være ung? Bør de unge handle mere eftertænksomt?

Aksglæde forsøger her at besvare ovenstående spørgsmål på grinende vis: ”Hovedpersonen kommer i tvivl om, om denne tomme følelse, han oplever, er tidens skyld eller hans egen. Men havde han nogensinde mødt pigen, hvis han ikke havde været beruset? Man får jo lettere ved at møde personer, når man er fuld – talemåden ’man skal høre sandheden fra børn og fulde folk’ passer godt her”. 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA