x

Spotify beskyldt for kønsdiskrimination

Spotify beskyldt for kønsdiskrimination

Spotify er kommet i modvind efter at være blevet beskyldt for kønsdiskrimination. 

En kvindelig salgschef beskylder Spotify for kønsdiskrimination og ærekrænkelser. Ifølge kvinden betaler Spotify lavere løn til kvinder end mænd, skriver Variety.

Den tidligere kvindelige ansatte Hong Perez vil nu hive streamingtjenesten i retten for at diskriminere kvindelige medarbejdere. Hun fortæller blandt andet, at en leder hos Spotifys salgsafdeling har taget mandlige medarbejdere på "narkotikabaserede drenge-udflugter" til Sundance Film Festival.

LÆS OGSÅ: Spotify lider milliontab

Perez hævder også, at en anden Spotify-chef har modtaget advarsler om sexchickane samt at chefen har taget flere mandlige medarbejdere med på en stripklub i Atlantic City. I anklagerne nævnes også firmaets økonomidirektør og HR-leder, som er kommet med flere upassende udtalelser. 

Spotify har været ude at kommentere påstandene med følgende ord: "På Spotify tolererer vi ikke nogen form for forskelsbehandling af nogen art. Vi kan ikke kommentere de specifikke detaljer i den igangværende sag, men disse påstande er ubegrundede," siger en talsmand fra Spotify til Variety.

Hong Perez, som nu går i retten mod Spotify, siger også, at hun blev fyret fra virksomheden, efter at en afdelingschef havde givet Perez skylden for lederens egne fejl. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA