x

Oh Land giver albumkoncert

Oh Land giver albumkoncert

Oh Land fejrer 10-året for udgivelsen af debutalbummet Fauna 

Til november er det 10 år siden, Nanna Øland Fabricius, bedre kendt som Oh Land, debuterede med albummet ”Fauna. Lørdag den 17. november bliver 10-året markeret med en albumkoncert i Store Vega dedikeret til det anmelderroste debutalbum.

LÆS OGSÅ: Frodig musikalsk fauna – anmeldelse af Fauna

Om koncerten siger Oh Land:

”Jeg har aldrig spillet Fauna i sin helhed, fordi jeg flyttede til USA for at indspille, nærmest inden jeg nåede at komme på tour med min debutplade. Fauna betyder alt for mig, fordi den er begyndelsen på mit liv som musiker og den forbandt mig med publikum. Til albumkoncerten i Store Vega kommer jeg også til at spille et par sange fra mine mere velkendte albums, men det er Fauna, der er hovedperson til denne koncert, som nok aldrig bliver opført igen.”

Oh Land var i gang med at opbygge en karriere ved balletten, da en skade satte en stopper for den. Hun kastede sig i stedet over musikken, og som 22-årig skrev og producerede hun det, der skulle blive hendes debutalbum.

Det store gennembrud kom i 2011 med Oh Lands selvbetitlede andet album, der blandt andet indeholder hittene ”Sun of a Gun” og ”White Nights”. Siden har hun udgivet yderligere to album, senest i 2014, og nu er hun snart albumaktuel igen.

I de senere år har hun også bevæget sig over i andre genrer. Hun har blandt andet samarbejdet med Dronning Margrethe II omkring balletten “Askepot” til Pantomimeteateret i Tivoli, lavet en kunstudstillingen “Skibet” til Nikolaj Kunsthal sammen med kunstneren (og nu eksmanden) Eske Kath, skrevet musikken til og spillet hovedrollen i det stort opførte stykke “Watermusic” i forbindelse med Europæisk Kulturby, og senest har hun omskrevet Danmarks Nationalsang til en dystopisk intro til den nye sci-fi Netflix-serie ”The Rain”. Og så har hun været dommer i Voice Junior på TV2 og er fra og med begyndelsen af næste år dommer i X Factor i showets første sæson på TV2.

Lørdag den 17. november er hun tilbage på scenen i Store Vega, klar til at fejre dét, der startede det hele, debutalbummet ”Fauna”.

Billetslaget åbner mandag den 24. september klokken 10.

Varm op med albummets åbningsnummer, "Numb":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA