x

EKSKLUSIV VIDEO: Bogfinkevej hylder indsat kammerat med "Soldat"


Bogfinkevej er aktuel med singlen "Soldat" - en hyldestsang til en kammerat, som er kommet bag tremmer. Vi har fået lov til at vise lo-fi-videoen eksklusivt for vores læsere.

Bogfinkevej fortæller om nummeret: 

– “Soldat” er en sang, vi har skrevet til en af vores gode venner, som fik rodet sig ud i noget skidt og derfor er inde og ruske tremmer. Vi står til ikke at se ham i mange år, og derfor valgte vi at skrive en sang til ham, så han ved, at vi savner ham herude i friheden, og for at minde ham om, at han skal holde hovedet højt og acceptere sin meningsløse skæbne, som en soldat.

LÆS OGSÅ: Bogfinkevej drager på Danmarksturné

Den aarhusianske raptrio fortæller, at sangen er et slags cover af en halvgammel ukrainsk reagge-sang med samme titel, hvor nummeret har fået sig en Bogfinkevej-makeover og ny tekst. Den enkle musikvideo er filmet i Bogfinkevejs studie, hvor trioen er omringet af deres mange kammerater og en masse dåseøl. 

– Vi har lavet en jamsession-video, filmet og optaget med iPhone, ligesom vi gjorde i de gode gamle dage. Dels for at holde det autentisk og personligt, dels for at sende en hilsen til vores fans, der var med os fra starten, da vi bare var et par gutter i en sofa med en iPhone og et par bajere. 

LÆS OGSÅ: Stemningen var høj fra første fuglefløjt

Bag trioen gemmer sig Søren Karim Bech, Lau Gad og Mads Horsdal, der sidste år udgav deres debut-ep Helt Stil. På CV'et kan gruppen allerede nævne koncerter på henholdsvis Spot Festival, Smukfest, Distortion samt Roskilde, hvor GAFFA kvitterede for sidstnævnte koncert med fire ud af seks stjerner.

De sidste to måneder har Bogfinkevej kørt landet tyndt i deres tourbus, hvor de har gæstet en lang række danske spillesteder, og nu på lørdag afslutter de deres efterårsturné med et brag i hjembyen, Aarhus på spillestedet Radar. 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA