x

Ace Frehley afslører krav for at medvirke på Kiss' afskedsturné

Ace Frehley afslører krav for at medvirke på Kiss' afskedsturné

Bandets originale guitarist siger, at der skal meget til, for at han vil stå på scenen med Gene Simmons og Paul Stanley igen. Hvis det skal ske, har han to krav, der skal opfyldes først.

I forrige måned stod Ace Frehley på scenen med Kiss for første gang i 17 år. Det skete under en akustisk koncert ved det årlige krydstogt-koncertarrangement Kiss Kruise. Frehley spillede fire sange med Kiss: "Nothing to Lose", "Rock and Roll All Nite", The Rolling Stones’ "2000 Man", som Frehley sang på Kiss’ 1979-albummet Dynasty og "New York Groove", Hello-sangen, Frehley fortolkede på sin solodebut i 1978.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Corden orker ikke at "Rocke All Night" med Kiss

Genforeningen skete kort tid efter, at Kiss havde annonceret sin store afskedturné, som desværre ikke kommer til Danmark, i hvert fald ikke som det ser ud nu. Det tætteste, de kommer er Sweden Rock Festival 7. juni i Norje i Blekinge og Oslo og Trondheim den 27. og 28. juni, og deres turnéplan i den periode er temmelig tætpakket.

Siden genforeningen i forrige måned har spørgsmålet om, hvorvidt bandets originale guitarist vil være med på afskedsturnéen stået centralt for det ikoniske rockbands mange fans. Ace Frehley, som for tiden er ude at promovere soloalbumet Spacemen, har dog et ganske skuffende svar på det hele.

Under et besøg hos podcasten Juliet: Unexpected kom han nemlig med følgende udtalelse:

– Det eneste, som kunne få mig til at overveje at komme tilbage er, hvis jeg tog Tommys plads (Tommy Thayer, bandets nuværende guitarist, red). Han tog min plads; en karakter, jeg skabte. Han gør kun sit job, men den eneste måde, jeg kunne overveje at komme tilbage er for at erstatte Tommy og tage min trone tilbage. Desuden vil jeg have mange penge, for jeg synes, jeg fortjener det.

Ace Frehley er gået ud af Kiss to gange. Først i 1982 og siden i 2001, efter at originalbesætningen blev genforenet i 90'erne.

I podcast-interviewet erkender Frehley dog, at han flere gange har opført sig upassende, og han beklager sit misbrug af alkohol og narkotika, som førte til, at han måtte forlade bandet første gang. Frehley opfordrer også det amerikanske folk til at støtte op om præsident Trump – uanset om de elsker eller hader ham.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA