x

JULEKALENDER-LÅGE 21: Hør årets bedste sang ifølge Iris Gold

JULEKALENDER-LÅGE 21: Hør årets bedste sang ifølge Iris Gold

GAFFA har bedt en række markante og aktuelle danske kunstnere om at vælge deres yndlingssang fra 2018. Sangene får du her som en julekalender-playliste med en ny sang hver dag og en lille kommentar fra kunstneren om, hvorfor netop den sang er vedkommendes favorit. Vi fortsætter med Iris Gold, der i år har udgivet singlerne "Roll it Out" og "Keep the Light On" og givet en lang række koncerter, blandt andet på Spot og Roskilde Festival, ligesom hun optrådte til GAFFA-Prisen. 4. april giver hun koncert i Lille Vega.

LÆS OGSÅ: Soulsangerinden og rapperen levede op til sit efternavn

21. Kojey Radical: If Only 

Iris Gold: – UK-rapper og visuel artist Kojey Radical er en af mine yndlingskunstnere lige nu. Han er super afrocentrisk. Hans stil er sådan en blanding af grime, hip hop, quirky rap flows og faktisk en del spoken word, som jeg ellers normalt ikke er superfan af. 

"If Only", som er hans single, der kom ud i år er min jam. Det er så luksus, som det kan blive, fra productionen (Kz) til hans flow og lyrikkens indhold.
 
Første gang, jeg hørte det var på dansegulvet på en natklub, og mig og mine veninder bouncede helt vildt til det. 
 
Næste dag lyttede jeg til det på repeat, men må indrømme, jeg ikke rigtigt vidste, hvad han snakkede om. Der gik noget tid, før jeg virkelig lyttede til teksterne og budskabet, og så var jeg endnu mere hooked.
 
Det er så dope, hvordan han bare holder det ægte for ham og mange andre inklusive mig selv, om musikindustrien, sort kultur, op- og nedture, vold og så meget mere. Jeg synes, det har krævet nogle store nosser at turde snakke om de ting, han rapper om her. Det er så ærligt og sårbart og samtidig hårdt og "ik fuck med mig"-agtigt.
 
Videoen, som starter med spoken word og går fra "If Only" ind i et andet track, "Water" feat. Mahalia, er så flot og fin. Jeg elsker, at han er rapper og danser så meget, som han gør med koreografi og det hele. Både hård "street" dans og mere sensuel  "contemporay" dansestil. Wow! Jeg synes, han er et pust af frisk luft på musikscenen, og jeg vil bare ånde ham ind, hahaha.
 
Se musikvideoen og hør julekalender-playlisten nedenfor:
 
 
Hør julekalender-playlisten på Spotify:
 
 
Hør julekalender-playlisten på andre streamingtjenester, blandt andet Apple Music:
 
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA