x

Dr. Hook-sangeren Ray Sawyer er død

Dr. Hook-sangeren Ray Sawyer er død

Sangeren, der altid var iført cowboyhat og klap for øjet, er sovet stille ind

Ray Sawyer, der var sanger i det amerikanske countryrock-band Dr. Hook fra 1969-81 (frem til 1975 kaldte gruppen sig Dr. Hook & The Medicine Show), er død efter kort tids sygdom, 81 år gammel, skriver Rolling Stone. Sawyer sov stille ind i Daytona Beach, Florida.

Sawyer var kendt for altid at optræde med cowboyhat og klap for øjet, efter at han mistede sit højre øje ved en trafikulykke i 1967. Han var primært korsanger, men var dog leadvokalist på et af gruppens mest kendte numre, "The Cover of Rolling Stone" fra 1972, en satirisk sang om, at de fortjente at komme på forsiden af Rolling Stone med alt det, de havde gjort, herunder tage stoffer og have masser af teenage-groupies – og det kom de så året efter. Dog i tegnet form og med overskriften "What's-Their-Names Make the Cover" uden at skrive bandnavnet. Se Rolling Stone-forsiden her.

Andre af bandets store hits var "Sylvia's Mother" – der ligesom "The Cover of Rolling Stone" var skrevet af sangskriveren, tegneserietegneren og børnebogsforfatteren Shel Silverstein – "A Little Bit More", "If Not You" og "When You're In Love With a Beautiful Woman".

LÆS OGSÅ: Dem mistede vi i 2018

I 1973 turnerede Dr. Hook med en ung Bruce Springsteen som opvarmning, og i 1976 optrådte bandet på Roskilde Festival, hvor de spillede de sidste 10 minutter nøgne grundet en kraftig hedebølge, der allerede havde fået mange i publikum til at smide tøjet.

Ray Sawyer forlod Dr. Hook i 1983 for at koncentrere sig om en solokarriere. Den kom dog ikke rigtigt i gang, og fra 1988 og frem til 2015 turnerede Sawyer med gamle Dr. Hook-sange under navnet Dr. Hook featuring Ray Sawyer med tilladelse fra Dr. Hooks primære forsanger Dennis Locorriere. I den forbindelse har han besøgt Danmark adskillige gange.

Dennis Locorriere fortsatte gruppen frem til 1985 og har rettighederne til Dr. Hook-navnet, som han af og til bruger i forbindelse med turnéer, og han tager på en 50 års Dr. Hook-jubilæumsturné i 2019. Touren kommer også forbi Danmark til en udsolgt koncert på Fuglsøcenteret i Knebel 22. februar og en koncert på Docken i København 23. februar, hvor der stadig er ledige billetter.

Hør "The Cover of Rolling Stone":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA