x

David Bowie udgiver bokssæt med sjældenheder

David Bowie udgiver bokssæt med sjældenheder

Demoer og ikke tidligere udgivne sange fra perioden omkring 1968

I dag kunne David Bowie have fyldt 72 år, og i den anledning annoncerer hans pladeselskab et nyt bokssæt med ni sjældenheder fordelt på en række 7-tommer-vinylsingler. Bokssættet får titlen Spying Through A Keyhole og indeholder demoer og ikke tidligere udgivne sange fra perioden, hvor Bowie skrev sangene til sit andet album, der udkom i 1969. Et album, der ligesom debuten var selvbetitlet, om end det i flere omgange er blevet genudgivet med titlen Space Oddity, opkaldt efter albummets mest kendte sang, Bowies første singlehit, der gik top 10 i England kort efter månelandingen i juli 1969. Albummet blev Bowies første på top 20-albumhitlisten i hjemlandet og kan altså i år fejre 50 års jubilæum.

LÆS OGSÅ: Bowie-statue vandaliseret – igen

Det fremgår endnu ikke, hvornår bokssættet udkommer, men indholdet er som følger, citeret fra David Bowies hjemmeside – der også gør opmærksom på, at sangene var tilgængelige som streams i en kort periode i december:

Mother Grey (demo)

Denne midt-tempo-fortælling om en flyvefærdig søn, der flyer fra reden, byder på flerlags-vokaler, guitarer og mundharmonika fra David.

In The Heat Of The Morning (demo)

En velkendt tidlig Bowie-sang, men her i demoudgave med endelig tekst.

Goodbye 3d (Threepenny) Joe (demo)

En charmerende demo fra 1968.

Love All Around (demo)

En elskelig kærlighedssang, hvorfra titlen til bokssættet kom: “I see a pop tune spying through a keyhole from the other room”.

London Bye, Ta-Ta (demo)

En tidlig demoversion af sangen med komplet anderledes tekst i et par af versene sammenlignet med dem i de senere band-versioner.

Angel, Angel, Grubby Face (demo version 1)

Den første og eneste tidligere kendte demo af denne sang.

Angel, Angel, Grubby Face (demo version 2)

En senere version af den samme sang med en anden tekst.

Space Oddity (demo excerpt)

Teksten og arrangementet giver vægt til den teori, at dette muligvis er den første demooptagelse nogensinde af en af Bowies mest berømte sange.

Space Oddity (demo – alternative lyrics) (with Hutch)

Oprindeligt planlagt som en sang for en duo er det den første version med John "Hutch" Hutchinson (guitarist, red.), igen med variationer i tekst og arrangement.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA