Nyhed

Kunstnere skaber nyt værk fra bunden på Forbrændingen

GAFFA – alt om musik

Internationalt anerkendt elektro-komponist teamer op med scenograf og VJ's

Albertslund-spillestedet Forbrændingens kunstnermøde-format Suburban Summit er tilbage med fjerde udgave, som bliver afholdt 10. maj. Denne gang er der tale om den internationalt anerkendte elektroniske komponist, lydartist og performer Søs Gunver Ryberg (billedet) i samarbejde med scenograf Nathalie Mellbye samt de tre VJ’s Alice Topsøe-Jensen, Pernille Folgerø og Kristin Wichstrøm.

Suburban Summit går ud på, at nogle særligt udvalgte kunstnere mødes og i løbet af en uge skaber en ny koncert, som spilles sidst på ugen – med ny musik og i dette tilfælde altså også en særlig scenografi og videokunst.


"Det er en drøm for mig at have muligheden for at undersøge og skabe musikken på et stort lydanlæg. Musikken transformerer sig enormt, når den bliver forstærket”, udtaler Søs Gunver Ryberg om projektet og fortsætter: "Jeg ser virkelig frem til at være på samme spillested i flere dage, og jeg er mega spændt på at møde de visuelle kunstnere og sammen med dem udforske potentialerne imellem vores udtryksformer. Forhåbentlig skaber vi en intens total koncertoplevelse.“

Søs Gunver Ryberg har modtaget adskillige priser og anerkendelser for sit arbejde med elektronisk musik og lyddesign, blandt andet til computerspillet Inside, der også blev nomineret til en BAFTA-Pris (British Academy of Film and Televison) i 2017. Hendes musik udforsker lydens relation til rummet og klangens mulighed for at skabe en særlig stemning i publikums indre. Hun har spillet i store dele af verden, blandt andet i Rio de Janeiro, Los Angeles, New York, Skt. Petersburg og Istanbul og på klubber og festivaler som Berghain, Tresor, Nuit Sonores, Roskilde Festival, Atonal, Boiler Room, CTM Festival, Corsica Studios, Flow Festival, EKKO, Rewire og Today’s Art.

LÆS OGSÅ: Dansk spillested vil kun præsentere kvinder i 2019


Nathalie Mellbye er norsk, men bor i københavn. Som scenograf har hun arbejdet med en lang række danske teatre – blandt andre Betty Nansen, Republique, Odense Teater og Aalborg Teater. Hendes arbejde spænder vidt og omfatter både sceneopbygning, kostumer og installationer. Alice Topsøe-Jensen, Pernille Folgerø og Kristin Wichstrøm er et team af kreative visuelle artister, og projektioner, mapping og lys-installationer er deres speciale.

Tidligere har blandt andre Matthew E. White, Teitur, Thy Music Collective og Bo Rune Madsen (Mew og Turbolens) deltaget i Suburban Summit. Billetsalget til den særlige koncert 10. maj er netop gået i gang.

Forbrændingen skabte en del debat, da spillestedet i november offentliggjorde, at det kun vil præsentere kvindelige kunstnere i 2019 – et tiltag, der blandt andet har givet spillestedet en Steppeulv-nominering i kategorien "Initiativprisen". 


LÆS OGSÅ: Steppeulven er klar med årets nominerede

Se et livesæt med Søs Gunver Ryberg:


 

ANNONCE