Nyhed

R. Kelly løsladt mod kaution

GAFFA – alt om musik

Sangeren erklærer sig ikke skyldig i samtlige anklagepunkter

R. Kelly blev mandag løsladt fra fængslet i Chicago, efter at en kvinde, der beskriver sig selv som en ven af sangeren, har betalt 100.000 dollar i kaution, skriver New York Times. Den oprindelige kaution var dog 1 million dollar. Ifølge sin advokat har Kelly, selvom han har solgt millioner af plader, økonomoniske problemer og skylder en større sum i børnebidrag.

R&b-sangeren tilbragte weekenden i fængsel, efter at han natten til lørdag meldte sig til politiet i Chicago oven på en arrestordre. Mandag erklærede han sig ikke skyldig i samtlige anklagepunkter i retten. 


Kelly er sigtet for i alt 10 tilfælde af sexovergreb på fire kvinder, de tre af dem mindreårige, i perioden 1998-2010. Straframmen er i hvert tilfælde mellem tre og syv års fængsel, og da straffene kan lægges sammen, risikerer Kelly op til 70 års fængsel. De tre mindreårige kvinder var på gerningstidspunktet mellem 13 og 16 år, og den seksuelle lavalder i Illinois, hvor sigtelserne er fremført, er 17 år.

Sangeren skal næste gang møde i retten den 22. marts.

LÆS OGSÅ: R. Kelly droppet af pladeselskab efter anklager om sexovergreb


Oven i sigtelserne er Kelly ifølge Pitchfork blevet sagsøgt af en kvinde med navn Heather Williams, der siger, at Kelly begik sexovergreb på hende i 1998, da hun var 16 år gammel. Kvinden kræver mindst 50.000 dollar i erstatning.

R. Kelly har været under massivt angreb, siden en række kvinder i januar stod frem i dokumentarserien Surviving R. Kelly på den amerikanske tv-kanal Lifetime og fortalte om at blive udsat for seksuelle overgreb af stjernen, i flere tilfælde da de var mindreårige. R. Kelly har afvist alle anklager.

Sangeren er gentagne gange gennem årene blevet beskyldt for sexmisbrug af kvinder, til tider mindreårige. Han er dog aldrig blevet dømt for noget, men blev frikendt ved en retssag i 2008.


 

 

ANNONCE