x

Kompromisløs rapper åbner Orange Scene

Kompromisløs rapper åbner Orange Scene

Det bliver den svenske rapper Silvana Imam, der åbner årets orange bal

32-årige Silvana Imam er en af de stærkeste stemmer i svensk hiphop, og onsdag den 3. juli kan Roskilde Festivals gæster opleve hvorfor, når hun åbner Orange Scene.

Imam er ikke fremmede selskab for Roskilde Festival. Den kompromisløse og sprogfornyende rapper har gæstet festivalens mindre scener både i 2015 og i 2016, hvor GAFFAs anmelder roste hendes fandenivoldske optræden.

LÆS OGSÅ: Silvana Imam nåede helt ud over scenekanten trods sprogbarriere

Silvana Imam er blandt andet kendt for sine tekster omhandlende emner som feminisme, antiracisme og homoseksuelles rettigheder, og hendes solidaritet med alle dem, der ikke føler, at de passer ind har også gjort hende til en markant rollemodel i hjemlandet.

– Silvana Imam har haft en enorm betydning for det svenske hiphopmiljø, og hun er et eksempel på en kunstner, der meget bevidst tager kritisk stilling til sin omverden og opfordrer andre til at gøre det samme, udtaler Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén.

– På den måde er hun blevet en markant rollemodel for andre unge, hvilket til åbningskoncerten helt konkret bliver afspejlet i, at hun også har valgt at invitere en ung generation af rappere med sig på Orange Scene.

Roskilde Festival afholdes fra lørdag d. 29. juni til lørdag d. 6. juli 2019. Billetter kan købes på festivalens hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA